TÜRSAB BAŞKANI FİRUZ BAĞLIKAYA:'EN BÜYÜK ZARARI BİZ GÖRDÜK!'

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Show TV ana haber bültenine verdiği demecinde "Krizde en büyük zararı seyahat acenteleri gördü"dedi.

TÜRSAB BAŞKANI FİRUZ BAĞLIKAYA:'EN BÜYÜK ZARARI BİZ GÖRDÜK!'

Firuz Bağlıkaya, koronavirüs nedeniyle acentelerin yaşadığı sorunları dile getiririken,‘acil eylem planı’ yapılması gerektiğini söyledi. Bağlıkaya “Siz oteli bir şekilde teminat altına aldığınızda, havayolunun teminatını garanti altına alıp, onların ödemelerini öteleyip de seyahat acentasına ‘sen aldığının tamamını yolcuya öde’ derseniz, bu sürdürülemez. Siz oteli bir şekilde teminat altına aldığınızda, havayolunun teminatını garanti altına alıp, onların ödemelerini öteleyip de seyahat acentesine ‘sen aldığının tamamını yolcuya öde’ derseniz, bu sürdürülemez” dedi.

Seyahat acentelerinin tüketicinden gelecek yoğun iade talebini kaşılayamayacağına dikkat çeken TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Tatil satın almış bütün insanlar, seyahat acentelerinden ödedikleri parayı geriye almak istediğinde, 25-30 Milyar TL’nin üzerinde bir paranın seyahat acentelerinden çıkması lazım. Nereden verecek bu parayı seyahat acenteleri” diye konuştu.

TÜRSAB BaşkanI Firuz Bağlıkaya "Devlet güvencesiyle tüketicinin alacakları ileriye dönük seyahat kuponları haline getirilebilir. Bunlar parayla ilgili olmayan tedbirler. Devletimize de herhangi bir maliyeti yok. Çok basit olarak alınabilir” dedi.