TÜRKİYE’Yİ ADVİYE BERGEMANN TEMSİL ETTİ

Aida Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği (USTUD) Kurucusu ve Başkanı Adviye Bergemann bu yıl 50. kez düzenlenen Davos Zirvesi’nde ülkemizi temsil etti.

TÜRKİYE’Yİ ADVİYE BERGEMANN TEMSİL ETTİ

Bergemann Kadınların Liderliği ve Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri paneli ile Eko Turizm başlıklı oturumda konuşmacı olarak yer aldı.

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) bu yıl 50'ncisini düzenlediği Davos Zirvesi, İsviçre'nin Davos kasabasında başladı. 21-24 Ocak tarihlerinde "Uyumlu ve sürdürülebilir bir dünyanın tarafları" ana temasıyla gerçekleşecek zirvedeAida Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği (USTUD) Kurucusu ve Başkanı Adviye Bergemann 20 Ocak Pazartesidüzenlenen Kadın Liderliği ve Sürdürülebilir Gelişim Hedefleripanelinde konuşmacı olarak yer alarak Türkiye’yi temsil etti.
Bergemann21 Ocak’ta gerçekleşenEko Turizm panelinde de ülkemizdeki turizm sektörünü değerlendirerek diğer ülkeler için Türk turizminin güzel örnekler teşkil ettiğini anlattı.
Davos’ta düzenlenen 50'den fazla ülkenin devlet başkanı ve başbakan düzeyinde temsil edileceği World Economic Forum’da Türkiye'yi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın temsil edeceği belirtiliyor.

Toplam 117 ülkeden 3 bin iş adamı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılması beklenen, 400'den fazla açık ve kapalı oturuma ev sahipliği yapacak olan World Economic Forum’da Adviye Bergemann, Hazar Bölgesi kapsamında yapılan oturumlarda, Kadın Liderliğive Sürdürülebilir Gelişim HedefleriPanelinde ABD, İngiltere, İsviçre, Rusya, Mısır, Ürdün gibi ülkelerin kadın liderleri arasında yer aldı. Rusya’dan Sberbank Başkan Danışmanı Helen Teplitskaya, Mısır Çevre Bakanı Yasmine Fouad, SOCAR Trading SA CEO’su Mariam Almaszade gibi isimlerin yer aldığı Kadın Liderliği ve Sürdürülebilir Gelişim Hedeflerioturumunda Adviye Bergemann yaptığı konuşmada katılımcılara Anadolu coğrafyasında kadının gücünü ve değerini aktardı.Anadolu coğrafyasından Amazonlar, Kybele ve Artemis’in geçtiğini vurgulayan Bergemann kadınlarımızın gücünün buralara dayandığını ifade etti. Bergemann ‘Kendimi bildiğimden beri, 13 yaşımdan bu yana, çalışıyorum ve hayatımı kazanıyorum. Profesyonel hayatım boyunca erkeklerle mücadele ettim. Ve verdiğim tüm mücadele bugünkü beni oluşturdu. Hiçbir zaman kaybettiğimi düşünmedim, bu deneyimden ya öğrendim ya da kazandım. Bana mücadele etme şansı veren ve bugünkü güçlü konumuma getiren tüm erkeklere teşekkür ederim. Bu mücadelenin bir sonucu olarak bugün World Economic Forum’da olduğum için de çok gururluyum. Bugün burada cinsiyet eşitliği konuşuyoruz, bunun için liderliğe ve rol modellere ihtiyacımız var. Bugün dünyadaki ülkelere baktığımızda yaklaşık 200 ülke içinde kadın liderler tarafından yönetilen ülke sayısı yüzde 10’un altında. Dünya erkek liderlerin hakimiyeti altında, kadın liderlerin artışı ile dünyamızın daha yaşanabilir ve barışçıl olacağına inanıyorum. Gelecekte ülkelerin başında daha fazla kadın lider görmeyi hayal ediyorum. Bugün ve önümüzdeki yıllarda burada cinsiyet eşitliğini değil, bireylerin eşitliğini konuşmalıyız.’ dedi.

Aida Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Adviye Bergemann Türkiye’ye katma değeri yüksek turisti getirmek ve bu turistlerin ülkemizde daha fazla para harcamasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 17 sene önce Türkiye’de lüks turizmi başlatmak amacıyla Aida Turizm şirketini kuran ve 33 yıldır turizm sektörünün içinde olan Adviye Bergemann, 5 sene önce LuxinTurkey platformunu oluşturdu. Bu platform ile ülkemizi yurtdışında lüks turizmi kapsamında tanıtmayı, gelir ve harcama düzeyi yüksek daha fazla turisti ülkemize çekebilmeyi amaçlayan Bergemann Adviye Bergemann aynı zamanda USTUD’un (Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği) Kurucusu ve Başkanı. Adviye Bergemann tarafından kurulan USTUD (Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Derneği) ülke turizmi yararına sürdürülebilir, çevre dostu, kültürel değerleri koruyan ve yücelten, turizmden yerel halkın pay almasını sağlamak, üreten, katma değeri yüksek turizmi desteklemek amacıyla kuruldu.