TÜRKİYE İKİ MİLYAR TURİST AĞIRLAMAYA HAZIRLANIYOR!

TTYD Başkanı Oya Narin, İstanbul Turizm Platformu Lansmanı’nda konuştu.

İstanbul Turizm Platformu Lansmanı’nda konuşan TTYD Başkanı Oya Narin:” Turizm Ajansı’nın kurulmasıyla birlikte hepimiz tanıtıma destek vereceğiz. Tanıtım bütçesinin yüzde 60’nı ülke tanıtımına yüzde 40’nın da şehirlerin tanıtımına ayrılması gerekliliğine inanıyoruz”

İstanbul Kongre Merkezi'nde, “İstanbul Senin Turizm Geleceğin” başlığıyla düzenlenen tanıtım toplantısı, İBB üst yönetimi ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı toplantıda TTYD Başkanı Oya Narin şu başlıkların altını çizdi;

İstanbul Turizm Platformu sektör için son derece önemli

“Turizm artık Türkiye ekonomisinde lider bir sektör konumuna gelmiştir. Bu anlayışla kurulan İstanbul Turizm Platformu, İstanbul markasının bir çatı altında bütüncül olarak yönetilmesi açısından son derece önemlidir. Bu sayede sektör açısından çok önemli olan ve dünyanın da kabul ettiği ‘Destinasyon Yönetim Modeli’ örneği İstanbul kenti özelinde başlamış bulunmaktadır. Bu platform diğer tüm turizm şehirlerine de örnek olmalıdır.”

Türkiye 2 milyar turist ağırlamaya hazırlanıyor

“Türkiye geçtiğimiz 30 yıl içerisinde 650 milyon dünya vatandaşını ağırlamış ve önümüzdeki dönemde 2 milyar turist ağırlamak için hazırlanmaktadır. İstanbul’da ise 600 milyon civarında dünya vatandaşını ağırlayacağız. Dünyanın önde gelen yatırımcıları ve markaları İstanbul’u daha dikkatle izlemektedirler ve İstanbul’da yatırım yapmak istemektedirler. Ancak İstanbul için bir envanter çalışması, veri tabanı, imar planlaması, konaklama planın yeniden düzenlenmesi ve hızlandırılması hepimizin kaynak ihtiyacı olan bu dönemde yatırımcıları artırmak için son derece önemlidir. Turizm master planın da bir an evvel ortaya çıkması gelecek 30 yıl programımızı da ortaya koyacaktır. Diğer bir önemli ihtiyaç olan turizm master planının ortaya çıkması İstanbul için yatırım ortamanı netleştirecektir.”

‘İstanbullu Olmak’ fikrini benimsetmeliyiz

“İyi bir konuksever olabilmek için öncelikle İstanbulluların da kentini tanıması, kentine sahip çıkması ve İstanbul gibi bir kültür varlığında yaşadığının farkına varması gerekmektedir. “İstanbullu Olmak” fikrini benimsetmek ve hissettirmek STK’ların da desteği ile İstanbul Turizm Platformu’nun hedeflerinden biri olmalıdır.”

Turizm Ajansı’nın kurulmasıyla birlikte hepimiz tanıtıma destek vereceğiz

“Turizmde bildiğiniz gibi bu yıl iki tane bütçe için önemli adım atıldı, bunlardan birisi Turizm Ajansı. Turizm Ajansı’nın kurulmasıyla birlikte hepimiz tanıtıma destek vereceğiz. Tanıtım bütçesinin yüzde 60’nı ülke tanıtımına yüzde 40’ı da İstanbul, Antalya, Kapadokya, İzmir gibi önemli turist destinasyonlarının tanıtımına harcanmalı.” diyerek sözlerini tamamladı.

İBB Başkanı İmamoğlu: Sektörün içindeki herkesin sesine kulak vereceğiz

Son olarak kürsüye çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un nüfusunun 2-3 katı turist çekecek potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak: “Elbette sürece stratejik bakacağız. Elbette global rekabeti doğru anlayacağız. Veriyle analizle karar alacağız. Hiçbir hamasi kararı bu sürecin içine dahil etmeyeceğiz. Sektörün içindeki herkesin sesine kulak vereceğiz. Bu ortak akılla uzun vadeli kararlar alacağız. Yap-boza asla izin vermeyeceğiz. Bu kararları uyguladığımız takdirde çok net; asla bu şehre ihanet edilmesine fırsat vermemiş olacağız” dedi.

Turizmin katma değeri yüksek bir sektör olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Hiçbir sektöre benzemez. Yani ara ürünü yok. Bu vatandaş üretiyor ve kendini dünyaya tanıtıyor. O bakımdan çok önemli. Bu noktada herkesin kendisine dikkat etmesi gereken de bir sektör. Şirketi, yatırımcısı, rehberi, çalışanı, şoförü taksicisi, minibüsçüsü aklınıza gelen her kurumun her kişinin kendisine dikkat etmesi gerek bir alan.” şeklinde konuştu.