TÜRKİYE'DE İLK KORONOVİRÜS VAKASI! BAKAN AÇIKLADI!...

Türkiye'de ilk koronavirüs (Kovid-19) vakası görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece yarısı yaptığı basın açıklamasında kuru öksürük ve yüksek ateş şikayeti olan bir erkek vatandaşın testlerinin pozitif çıktığını duyurdu.

TÜRKİYE'DE İLK KORONOVİRÜS VAKASI! BAKAN AÇIKLADI!...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında şu sözleri dile getirdi:

– İnsanlar ülkeden ülkeye hareket ettiği için bazı sonuçlar önlenemiyor. Dünyamızla tamamen teması kesseydik şu an burada bulunamazdım.

– Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın testi pozitif çıktı. Erkek olan hastanın genel durumu iyidir.

– Hastanın virüsü, Avrupa teması üzerinden aldığı biliniyor. Hasta dış dünyadan tamamen izole edilmiş durumda.

– (Koronavirüs tanısı konulan hasta) Verilere göre tanı erken konulmuştur. Virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır.

– Çok önceden bu hastalığın ülkenin herhangi bir yerinde görülmesine karşı tüm hazırlıkları yapılmıştır.

– Zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmayalım. Vatandaşımızdan beklentimiz, 14 gün ve 14 korunma kuralına uyarak bu mücadeleye güç vermesidir.

– Bu zamana kadar gösterdiğimiz başarı, bundan sonrası için garanti olmalıdır. Tüm birimlerimiz mücadelesini planladı.

– Biz dünyayı uyarırken aynı zamanda hazırlandık. Bakanlığımız, tüm birimleriyle devletimiz koronavirüsle mücadelesini planladı.

– Şimdi yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda düzene sokmaktır. Bu küresel soruna karşı ulusal mücadele vereceğiz.

– Koronavirüs, alacağımız tedbirlerden güçlü değildir. Bir hasta topyekun risk değildir. Karantinaya alınmış bir hasta toplumu tehdit edemez