TÜRKİYE'Yİ ALMANYA VE RUSYA'DA NICOLE KIDMAN TANITTI

TÜRKİYE'Yİ ALMANYA VE RUSYA'DA NICOLE KIDMAN TANITTI
Türkiye, yeni turizm sezonuna hazırlanırken, 24 ülkede 88 yayın kuruluşu ile kurduğu iş ortaklıklarıyla Türkiye'nin önde gelen sektörlerinin tanıtımını yapan uluslararası medya kuruluşu Global Connection (GC), Türk turizminin tanıtımı amacıyla Rusya ve Almanya'nın etkili gazeteleri ile ortak yayına imza attı.

Hollywood sinemasının önde gelen oyuncularından Nicole Kidman'lı kapak ile piyasaya çıkan yayın, Almanya'da Die Welt ve Welt Kompakt okuyucularıyla buluştu. Dünya'nn haberine göre yayın, 14 Mart'ta da Pravda ile Rus okuyuculara ulaşacak. Global Connection, daha önce de Oscar ödüllü oyuncular Denzel Washington ve Ben Affleck röportajları ile okuyucuların ilgisini çekmişti.

Nicole Kidman: En çok Gelibolu'yu görmek istiyorum

Global Connection adına röportajları gerçekleştiren gazeteci Barbaros Tapan'ın sinemadan müziğe, özel yaşamından hedeflerine kadar pek çok sorusunu yanıtlayan Nicole Kidman, Türkiye'de en çok Gelibolu'yu görmek istediğini söyledi.

Kidman röportajda, "Türkiye'de nerede tatil yapmak istersiniz" sorusuna, "İstanbul dememi bekliyorsun ama yanılıyorsun (gülüyor) Gelibolu'yu görmek isterim. Daha önce buluştuğumuzda da söylemiştim Russell'ın (The Water Diviner) filminde oynayacaktım ama takvimlerimiz uymadığı için olmadı. Ortak bir tarihi paylaşıyoruz, o yüzden ben en çok Gelibolu'yu görmek istiyorum." diye yanıt verdi.

Zengin içerik

Dün (6 Mart) Die Welt ve Welt Kompakt ile Alman okurlarla buluşan, 14 Mart'ta ise Pravda ile birlikte Rus okuyucularla ulaşacak olan yayın, Türkiye'nin turistik bölgeleri ile ilgili haber ve röportajlar içeriyor. Turistlerle yapılan röportajlar, yabancı gazeteci ve yazarların Türkiye ile ilgili makaleleri, yayının içeriğini zenginleştiren unsurlar olarak dikkat çekiyor. Rusya'da yapılan yayında Antalya ve Batı Akdeniz öne çıkarken, Almanya yayınında sahil kesimlerinin yanısıra Kapadokya'dan Nemrut'a kadar geniş bir turistik yelpaze ele alınıyor.

Almanya yayınında öne çıkan başlıklar şunlar oldu: Paha biçilmez tarih: Mozaik müzeleri, Türkiye'nin en büyük jeo-parkı: Nemrut Kalderası, Efes antik kenti, Side: Tarihle birlikte yaşamak, Şifayı Anadolu'da bulun, Sağlık turizminin kalbi Türkiye'de, Doğal Cennet Kemer, Şimdi tam zamanı: Antalya, Ebedi mavilikler ülkesi Bodrum, Kültürler kavşağı: Galata, Bir tutku şehri İstanbul."

Rus okuyucularla buluşacak olan yayınında ele alınan konular ise şöyle: "İstanbul'da Rus kültürü esintileri, Turizmde Türk ve Rus ilişkileri güçleniyor, Bir Rus'un Türkiye'deki gezi notları, Türkiye'nin saklı kalmış tarihi mekânları, Sıcak pide, Osmanlı Saray Müzisyenleri, Sezar Kleopatra'ya olan aşkını burada göstermişti, Deniz kum ve golfun adresi Belek, Akdeniz'de keşfedilmesi gereken yerler."