TURİZMDE GLOBAL ETİK İLKELERİNİ İMZALADILAR

Concorde Hotels&Resorts, gelecekte yapacağı tüm çalışma ve faaliyetlerinde, bugüne kadar olduğu gibi, Turizmde Global Etik İlkeler doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğini duyurdu. Concorde Hotels&Resorts, Dünya Turizm Örgütü’nün, turizmin gelişimi üzerine kilit rol oynayan etkenleri yönlendirmek üzere tasarladığı Turizmde Global Etik İlkeleri Bildirgesi’ni imzalayan seçkin kurumlar arasındaki yerini aldı.

Bugüne kadar, 73 ülkeden 547 şirket ve derneğin imzacısı olduğu bildirge, dünya turizminin sorumlu ve sürdürülebilir gelişimini, belgede yer alan etik ilkelerin gerçekleştirilmesine bağlıyor.

Dr. Erkan Yağcı: “Türkiye ve Kıbrıs’ta ilkelerin takipçisi olacağız”

Concorde Hotels&Resorts Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Erkan Yağcı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Turizmin sağlam, sürdürülebilir ve etik bir temel üzerinde yükselmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda Dünya Turizm Örgütü tarafından 1999 yılında ilan edilen ve sektörümüz için temel çerçeve oluşturan Turizmde Global Etik İlkeler Bildirgesini’ni imzaladık. İmzacısı olduğumuz ilkelerin de işaret ettiği gibi hem sektörümüzün faydalarının en üst düzeye çıkarılması hem de çevre, kültürel miras ve toplumlar üzerindeki olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’de ve Kıbrıs’ta bu ilkeler doğrultusunda faaliyet gösterecek ve Turizmde Global Etik İlkelerin takipçisi olacağız” diye konuştu.