TURİZMDE DOĞRUDAN REZERVASYON DÖNEMİ

Tur şirketlerinden tatil satın alanların şikayetlerinin artması ve bu tür konuların yargıya taşınması üzerine otellerin tazminat ödemek durumunda kalması turizm işletmelerini harekete geçirdi. Betül Oğuz imzalı habere göre, Avrupa Otelciler Birliği (HOTREC), tatilcilerin konaklayacakları otellerle direkt iletişime geçebilmeleri için ‘Doğrudan Rezervasyon’ projesini başlattı.

TÜRKLER DE DESTEKLİYOR

Projenin hem güvenli hem de daha uygun fiyatlarla tatil yapmak isteyenlerin ilk başvurduğu yerlerden biri olan tur şirketlerini kızdırabileceği belirtiliyor. Erken rezervasyon kampanyaları ve birçok otel seçenekleri sunan tur şirketleri gerek misafirlere, gerekse işletmelere farklı fayda ve avantajlar sağlasa da bazı misafirlerin hizmetlerden şikayet etmesi ve şikayetlerini yargıya taşımaları tartışma konusu olmuştu.

‘Doğrudan Rezervasyon yapmanın avantajlarını biliyor musunuz?’ sloganı kapsamında başlatılan projeyle turistlere doğrudan otelle iletişime geçmenin yararları anlatılıyor. Türkiye Otelciler Birliği gibi Türk turizmcilerinin de desteklediği projeyle misafirlere şu avantajlar sağlanacak:

Birebir görüşülecek

- Otelle hızlı ve direkt kontak kurulabilecek.

- Direkt iletişim imkanı sayesinde, tatilciler tüm özel ve kişisel isteklerini birebir görüşerek iletebilecek.

- Gelen talepler öncelikli olarak en verimli şekilde karşılanmaya çalışılacak.

- Direkt iletişim kurabilmek, hayatın her alanında olduğu gibi, otel-misafir bağının daha yakın ve samimi olmasını sağlayacak.

Oteller fiyat avantajı sunacak

Söz konusu projede otele doğrudan rezervasyon yapabilmenin farklı yollarının da olduğu vurgulanırken; web sayfasından direk ve hızlı bir şekilde rezervasyon yapılabileceği gibi e-mail ve telefon yoluyla ya da bizzat görüşerek talepler iletilebilecek. Tur şirketlerinde belirtilen fiyatlar ‘Doğrudan Rezervasyon’ sisteminde uygulanacak. Bununla birlikte kişiye özel imkanlardan haberdar olunabilecek.  Projeyi destekleyen otellerin iletişim kanallarında proje logosu yer alacak.

Bu yıl 30 milyonu aşar

Bu arada Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Bu yıl 30 milyon turist bandını tekrar aşarız’ diye düşünüyoruz. Kişi başı gelirlerde bu yıl büyük artış olmasını beklemek mümkün değil ama toplam turizm gelirinde önemli bir katkı olacak” dedi. Bu yıl  sonu itibariyle kıyı bölgelerinde ciddi hareketlilik olduğunu vurgulayan Osman Ayık, “Önemli artışlar var, başta Antalya olmak üzere ki Antalya’daki artış rakamları da ciddi sayılara ulaştı. Antalya 10 milyon turist rakamını telaffuz eder hale geldi" dedi. ( Kaynak:turizmaktuel )