TURİZM İŞLETME BELGESİ İLE İLGİLİ YENİ KARAR ALABİLİRİZ!

Başkan Mevlüt Uysal; UKOME’nin, turizm işletme belgesiyle taksicilik yapılmaması konusunda turizmcileri rahatlatacak yeni bir karar alabileceğini açıkladı.

TURİZM İŞLETME BELGESİ İLE İLGİLİ YENİ KARAR ALABİLİRİZ!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, UBER ile ilgili alınan UKOME kararıyla ilgili bir açıklama yaptı. Turizm işletme belgesiyle taksicilik yapılmaması yönündeki kararın, turizmcileri tedirgin etmeyecek şekilde yeniden düzenlenebileceğini dile getiren Başkan Uysal, şöyle konuştu;

UKOME’nin aldığı karar, İstanbul Büyükşehir Belediyemizin verdiği turizm belgesinin başka amaçlarla kullanılmamasına yöneliktir. Alınan kararın turizmcilerimizi rahatsız den bir yanı varsa değerlendirmesi yapılır. Turizmcilerin, ‘7 kişiden az turist gelirse biz bunları havalimanından aldıramayacak mıyız?’ şeklinde bir serzenişi var. Bizim amacımız turizmcilerimizin İstanbul’a gelen turistleri rahat bir şekilde ağırlamasını sağlamak. İstanbul’a turist getiren turizmcileri her zaman destekliyoruz, sorunlarıyla ilgileniyoruz.

UKOME’nin aldığı kararla amacımız; turizm belgesiyle taksicilik, yani UBER işletmeciliği yapılmasının önüne geçilmesidir” ifadesini kullanan Uysal, turizmcilerin tedirgin olduğu konularla ilgili UKOME’nin tekrar toplanıp bir karar alabileceğini söyledi.

Uysal, “Yanlış anlaşılan, turizmcilerimizin işlerini aksatacak bir şey varsa düzeltmeye hazırız. En az 7 kişilik grup listesi ve rezervasyonu 12 saat önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmeyle ilgili konularda yeni bir karar alınması için arkadaşlarımız çalışıyor” şeklinde konuştu.