TURİSTLER 3G İLE İNTERNETE HER YERDEN BAĞLANABİLECEK

Görüntünün, turizm sektöründe özellikle tanıtımda önemli bir unsur olduğunu belirten Eratay, tüketicinin tercihini yaparken gideceği mekanları ve imkanlarını görmek istediğini belirtiyor. Toplu video gibi 3G servisleri sayesinde turizm şirketlerinin müşterilerine daha etkili sesli ve görüntülü tanıtım yapabileceğine dikkat çeken Eratay sözlerini şöyle sürdürüyor:
“Tüketiciler artık tatil yaparken de internete bağlanarak sosyal ve iş yaşamlarını sürdürmek istiyor. Hatta önemli işleri nedeniyle tatilini erteleyenler artık 3G hızlı mobil internet bağlantısı sayesinde tatile çıkabilecek ve mekandan bağımsız olarak her yerde işini takip edebilecek. Ayrıca tüketiciler, otellerin Görüntülü Yanıt Servisi numaralarını arayarak, odaların videosunu cep telefonlarından izleyerek seçim yapıp, oda rezervasyonu yaptırabilecek.  Ülkemizi ziyaret edecek turistler ise videolu IVR projeleri ile bilgilenmek istediklere yer ve mekanla ilgili tüm detaylara görüntülü ve sesli şekilde ulaşabilecek. Ayrıca, kendi ülkelerindeki ulusal kanalları izleyebilecekleri Mobil TV international da süreç içerisinde hayata geçebilir.
Yapılacak her rezervasyonun görüntülü olarak da teyid edilmesi (oda, restoran veya uçağın özelliklerinin canlı görüntülerle desteklenmesi), yurtdışındaki tanıtımlarda mobil bilgilendirme imkanları ile cep telefonlarına Türkiye tanıtım uygulamalarının indirilebilmesi mümkün olabilir.”
3G’nin bilgiye mobil ortamda en hızlı şekilde ulaşabilme imkanı sınduğunu anımsatan Eratay sözlerini şöyle noktalıyor: “Havalimanı, internet cafe ya da Wi-Fi noktalarından bağımsız şekilde data kullanımı, sevdikleriyle sadece seslerini duyarak değil Video Telephony sayesinde görüntü alışverişi yaparak konuşabilme, lokasyon bazlı servislere dahil olma, mesela Taksim’de bulunan turistlerin online chat yaparak görüşlerini paylaşması gibi kolaylıklar 3G hızlı mobil internet teknolojisi sayesinde mümkün olacak. Cihazlardaki uygulamalara, rehberlere video görüntülerinin eklenebilmesi turizm sektörüne yepyeni bir çehre kazandıracak.”