TUREB: LİSANSLI REHBERLERİ TERCİH EDİN!

Kurban Bayramı’nda turizm sektöründe canlılık beklediklerini dile getiren Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Suat Tural, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

TUREB: LİSANSLI REHBERLERİ TERCİH EDİN!

Tural, “Tur katılımcıları, önce sağlıkları sonra da kaliteli zaman geçirmeleri için mutlaka lisanslı rehberlere gezmeliler” dedi.

İç turizm hareketliğinin yavaş da olsa artmaya başladığını belirten Tural, Kurban Bayramı’nda vatandaşların çeşitli turlara katılım göstererek turizm sektörüne biraz da olsun canlılık getireceğini umduklarını kaydetti.

“DENETİMLERİMİZİ ARTIRACAĞIZ”

TUREB olarak vatandaşların çıkarları ve sağlığı için üzerlerine düşen görevi yetiren getirerek bayramda denetimleri artıracaklarına dikkat çeken Tural, şunları söyledi:

“Bütün tur katılımcılarının pandemiyi kontrol altına alarak normalleşmeye gayret ettiğimiz bu dönemde önce sağlıkları sonra da kaliteli zaman geçirebilmeleri için mutlaka lisanslı rehberlerle gezmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Türk Turist Rehberleri bu dönemde pandemi eğitimlerini de tamamlayarak sağlıklı turlar yürütebilmek adına gereklilikleri yerine getirdiler.”

Vatandaşlardan, kendilerini "Rehber" olarak tanıtanlardan Çalışma Kartlarını görmelerini isteyen Tural, “Her meslektaşımız tur süresince Çalışma Kartı'nı görünür şekilde taşımak zorundadır. Hatta sahteciliğe karşı aldığımız önlemler çerçevesinde internet sitemizden rehberlik belge doğrulamasının kullanılması da mümkündür” dedi.

Tüm vatandaşlara iyi bayramlar dileyen Tural, keyifli turlar temennisinde bulundu.