TUİ ROTAYI KRUVAZİYERE ÇEVİRDİ

TUİ ROTAYI KRUVAZİYERE ÇEVİRDİ
Avrupa pazarının en büyük grubu olan TUI, son yıllarda ağırlık verdiği kendi otel markaları ve kruvaziyer gemilerine yatırım stratejisini büyüterek sürdürüyor. Yeni Alanya'da yer alan habere göre, Almanya’dan yayımlanan Euro am Sonntag gazetesine konuşan TUI Yönetim Kurulu Başkanı Joussen, geçtiğimiz yıl operasyon gelirlerinin yarısını otel ve kruvaziyerden elde ettiklerini belirterek, bunun yaklaşık 500 Milyon Avro civarında olduğunu açıkladı.

'KRUVAZİYERDEN İYİ KAZANDIK'

“Oteller ve kruvaziyer gemilerinin geliştiricisi, yatırımcısı ve işletmecisi olarak TUI jeopolitik krizlerden daha az etkileniyor” diyen Joussen, özellikle kruvaziyere Avrupa’da çok büyük bir talep artışı olduğu ve bu segmentten çok iyi kazandıklarını ifade etti.

'ONLINE SATIŞ AĞIMIZI GÜÇLENDİRİYOR'

Otelcilik ve kruvaziyer işletmeciliğinde kâr marjlarının daha yüksek olduğunu ve sezona daha az bağımlı olunduğunu vurgulayan Joussen, online satış kanallarını da rakip olarak görmekten çok satış ağlarını güçlendiren unsurlar olarak değerlendirdiklerini belirtti. Joussen, “Müşteri rezervasyonunu nerede yaptırmış olursa olsun, sonuçta istediği bir otel, bir gemi, bir yatak. Bizim faaliyetimiz de bundan oluşuyor” diye konuştu.