THY İLE TÜRSAB İFTARDA BULUŞTU

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri, TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu Başkanları ve Seyahat Acentası temsilcileri Türk Hava Yolları’nın düzenlediği “Yurt İçi Acente İftarı” programına katıldı.

THY İLE TÜRSAB İFTARDA BULUŞTU

Türk Hava Yolları’nın (THY) düzenlediği “Yurt İçi Acente İftarı”programı; THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, THY Yurtiçi Satış ve Pazarlama Başkanı Emre Menevşe ve THY yöneticilerinin ev sahipliğinde gerçekleşti.

İstanbul Yeşilköy’de Renaissance Polat Hotel’de düzenlenen THY Yurt İçi Acente İftarı programına, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri, TÜRAB Bölge Temsil Kurulu Başkanları ve Seyahat Acentası temsilcileri katıldı.

BAĞLIKAYA: TÜRSAB İLE THY ARASINDAKİ SİNERJİ TURİZME BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Biletleme servis ücretlerindeki (DU) artış haberinin seyahat acentalarıyla paylaşıldığı programda TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, TÜRSAB Havayolu Bilet Satış ve IATA İhtisas Başkanlığı ile THY koordinasyonunda oluşturulan çalışma grubunun düzenlediği toplantıların önemine dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi. Bağlıkaya, TÜRSAB ile THY arasında yakalanan sinerjinin ülkemiz turizmine büyük katkı sağlayacağına yürekten inandığını ifade etti.

TÜRSAB üyesi seyahat acentalarımız ile milli bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları yetkililerini buluşturan iftar yemeğinde bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Bağlıkaya, seyahat acentaları ile THY arasındaki başarılı iş birliğini daha üst düzeye çıkartabilecek adımların atılmasının TÜRSAB’ın en büyük hedefleri arasında yer aldığını kaydetti.

Bağlıkaya, “Bugün burada sergilenen birlik ve beraberliğin bundan sonraki süreçte de artarak devam etmesi en büyük temennimiz. Türk Hava Yolları ile seyahat acentalarımızın birlikte çalışma geleneğini geliştirerek sürdürmelerinden Türk turizmi kazançlı çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

BİLAL EKŞİ YENİ HİZMET BEDELLERİNİ AÇIKLADI

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ise yaptığı konuşmada, THY’nin zorlu pandemi sürecini başarıyla atlatmasında THY ailesi olduğu kadar paydaşlarının da önemli katkıları olduğuna dikkat çekti. Ekşi, “THY ekibimiz ve TÜRSAB’ın ortaklaşa çalışması Türk turizmini ayağa kaldıracaktır’’ dedi.   

Biletleme servis ücretinin yeniden düzenlenerek ekonomik kabinde 50 TL’ye, business kabinde ise 75 TL’ye çıkarıldığı bilgisini de paylaşan Bilal Ekşi, bilet hizmet bedellerinin segment başına olacak şekilde düzenlenmesi konusunda da çalışmaların son aşamaya geldiğini, Nisan ayı içerisinde bu uygulamaya geçmeyi planladıklarını ifade etti. Seyahat acentalarının doğrudan borçlandırma sistemi teminat limiti üzerinden uygulanan yüzde 10 blokajın kaldırıldığını açıklayan Ekşi, 25 Nisan 2022 Pazartesi gününden itibaren teminatların tamamının satış limiti olarak kullanılabileceğini söyledi.