TERMAL TURİZM DAHA ÇOK TANITILMALI!

Termal turizmin başkenti Afyonkarahisar, Covid-19 sonrası normalleşmeler ile birlikte yine tatilcilerin tercihi oluyor.

TERMAL TURİZM DAHA ÇOK TANITILMALI!

Türkiye'de ‘kaplıca ve sağlık turizmi’ denilince ilk akla gelen şehirlerden birisi olan Afyonkarahisar’a bağlı Gazlıgöl Termal Merkezi de bu yoğunluğun en çok hissedildiği bölgeler arasında yer alıyor.

Gazlıgöl’de yer alan Grand Özgül Termal Tatil Köyü’ne konuk oluyoruz. 2009 yılında Gazlıgöl termal bölgesinde 20 bin m2 üzerinde geleceğin sektörü olan termal turizme yönelik olarak kurulan ve şu anda yaptığı yatırımlr sonrasında örnek bir işletme haline gelen ve oldukça yoğun bir ziyaretçi misafir eden tesisin Genel Müdürü Süleyman Çınaroğlu ile Covid-19 ve normalleşme ile birlikte geldikleri son durumu bizler ile paylaşmasını istiyoruz:

Misafirlerimiz memnun!

“Covid-19 ve normalleşme ile alakalı, bölgemizde ve tesisimizde gerek sağlık Bakanlığımızın, gerek Turizm Bakanlığımızın önerileri, yine sertifika ile alakalı TSE’nin standartlarının hepsini birebir uyguladık. Bir çırpıda da bütün önlemleri aldığımız için çok kolay bir şekilde sertifikamızı aldık. Şu anda da tesisimiz Özgül Termal’e baktığımız zaman doluluk oranlarımız beklide dünyada ilklerdedir. Güzel bir doluluğumuz var. Misafirlerimiz memnun. Şöyle ki, bizzat kendim şahidimdir. Burada konaklayan misafirimiz, arkadaşını arayıp söylüyor ki, “Ben şu anda Özgül Termal’de tatil yapıyorum, benim evimden daha güvenli” Bunu söyletebilmek çok büyük bir başarı. Ben misafirlerimize de bizleri tercih ettikleri için, bizlere güvenip Covid-19 normalleşme sürecinde buralara tatile geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Gelmeyen misafirlerimize de öneriyorum. Buraya gelip de, tatilinde memnun kalmayan varsa ben her türlü güvenceyi veriyorum. Diğer yandan da bölgesel olarak baktığımız zaman bizim en büyük özelliğimiz ayrıca kişiye özel alanlar sağlamamızdır. Sosyal alanları, dışarıda kalabalık alanları kullanmak istemiyorum diyorsanız da o zaman tercihiniz Özgül Termal olmalı. Çünkü bizim bütün odalarımız, dairelerimiz 1+1 şeklinde, Amerikan Mutfağımız var. Bütün odalarımızda balkon var. Bütün odalarımızda da termal su var. İki kişilik aile küveti olanlar var. Ya da aile havuzları olanlar var. Havuzlarımız 2 ila 8 ton arasında oda segmentine göre değişiyor. Eğer tatil yapmak istiyorsanız, eğer sağlığınıza kavuşmak istiyorsanız, huzur ve dinlenmek istiyorsanız Özgül Termale misafirlerimizi bekliyoruz”

Gazlıgöl’ün termal su kalitesi çok iyi seviyede!

Grand Özgül Termal Tatil Köyü Genel Müdürü Süleyman Çınaroğlu, Gazlıgöl’ün gerek yurt içi gerekse de Avrupa’nın birçok ülkesinden misafir kabul ettiğini ve Termal Suyunun özellikleri ile de yoğun bir şekilde tercih edildiğini söylüyor:
“Gazlıgöl yaklaşık 5 bin yıllık Termal Turizm tarihi geçmişi olan, ülkemizin ve Avrupa’nın en önde gelen Termal bölgelerinden bir tanesidir. Ülkemizde ve Avrupa’dan tercih sebebi oluyor. Çünkü su kalitesi diğer birçok termal kente istinaden, kıyasladığımız zaman çok iyi seviyede. Bunu bizim burada konaklayan misafirlerimizin de kullandıktan sonra söylemleri, yine ilgili kurumlarca da test edilmiş onaylanmış ruhsatlarımızda mevcut. Bölgemiz Gazlıgöl, Avruapa ve ülkemiz açısından çok önemli bir değerde. Hem ülkemizden hem de Almanya, Hollanda, Rusya gibi yurt dışından termal tercih eden ülkelerden çok fazla rağbet görüyoruz. Tabi bu istediğimiz noktada değil. Termalimizi kullanalar çok memnun ayrılıyor”

Termal Turizm daha çok tanıtılmalı!

Genel Müdür Süleyman Çınaroğlu, Turizm Bakanlığı’nın ve Afyonkarahisar’ın üst düzey yöneticilerinin Termal Turizm tanıtıma daha fazla ilgi göstermeleri gerektiğini iletiyor:

“Ülkemizin bu konuda gerek turizm Bakanlığımız, gerekse de Afyonkarahisar olarak biz yöneticilerin tanıtımla alakalı çok daha ciddi çalışmalarımız yapmamız gerekiyor. Çünkü elimizde güzel bir cevher var. Elimizde çok güzel bir ürün var. Bunu da tanıtmak da, başta Turizm Bakanlığımız olmak üzere bizlerin elinde. Nasıl ki, yurt dışında Tv’lerden,sosyal medyadan, fuar tanıtımlarında ve diğer platformlardan bir Antalya’nın, İstanbul’un, Bodrum’un tanıtımları yapılıyorsa kesinlikle termal turizm alakalı da Afyonkarahisar’ın çok hızlı bir şekilde zaman kaybetmeden tanıtımı yapılması lazım. Termal suyumuz çok güzel. Termal suyun yanında tesislerimiz gerçekten kaliteli. Dünya geneline baktığımız zaman Afyonkarahisar’ın, Gazlıgöl’ün Termal tesis kalitesi üste segmentlerde”