TATİLİNİZİ PLANLARKEN ‘NET LAG’ (AĞ YORGUNU) OLMAYIN…

HOTELS.COM’un yeni araştırmasına göre tatil arayışı ve planlaması, y kuşağının üçte birine ‘çok stresli’ geliyor!

TATİLİNİZİ PLANLARKEN ‘NET LAG’ (AĞ YORGUNU) OLMAYIN…

Hala varamadık mı? Gezginler, sadece 45 dakikadan sonra sıkılmalarına rağmen yaklaşık 10 saatlik bir süreyi tatilleri için araştırma yaparak geçiriyor.

Hayat zor, tatili planlamak ise daha zor: Y kuşağı gezginlerin neredeyse üçte biri (%29), tatil araştırmasını ve planlamasını hayatlarındaki ‘en büyük streslerden biri’ olarak görüyor.

Sevişmek yerine araştırmak: Y kuşağının %30'u, tatil araştırmasına seksten daha fazla zaman harcıyor.
www.Hotels.hero: Hotels.com™, zorlu tatil arayışlarına bir son vermek için müşteri değerlendirmelerine dayalı, Konukların En Sevdiği Oteller Ödülleri 2019 (Loved by Guests) ile imdada yetişiyor.

Türkiye-21.02.2019: Tatil için araştırma yaparken yaşanan sıkıntının insanı nasıl da yorgun düşürebileceğini herkes biliyor. İster Himalayalar’a tırmanacağınız uzak bir tatil isterse de ağaç evde rahatlatıcı bir konaklama olsun, ne yazık ki tatili planlamak için bu zahmet her zaman çekiliyor.

Hotels.com’un yeni araştırması, yeni nesil gezginlerin en #basit tatili bile planlamak için yaptıkları ve bitmek bilmeyen ‘ayak işi’ nedeniyle 'ağ yorgunu' olmaktan çekindiklerini ortaya çıkardı.

Araştırmaya göre, Y kuşağının yaklaşık üçte biri (%29), tatil planlamayı ‘hayattaki en büyük streslerinden biri’ olarak tanımlıyor. Rezervasyondan önce neredeyse her 10 gezginden birinin, 20 saatin üzerinde araştırma yaptıkları da ortaya çıkan veriler arasında yer alıyor. Bu süre göz önüne alındığında; araştırmaya katılanların selfie çekmeye, brunch’a gitmeye veya yoga için kendilerine zaman ayıramıyor olması hiç de sürpriz değil…

Y kuşağının yaklaşık üçte ikisi (%60) sevgilileri ya da eşleriyle baş başa geçirdikleri zamandan daha fazla süreyi araştırmaya harcarken, %29’u ise yaptıkları aramalar çok #boş olduğundan yanlış tatile veya tarihe rezervasyon yapıyor.

Tatil için yapılan bu araştırmalar sırasında 'ağ yorgunluğu'nun (net lag) baş göstermesi için ise sadece 45 dakika yetiyor… Yani bir futbol maçının bir devresi ya da Netflix'te bir dizinin gösterimi kadarlık bir süre… Gereken bu uzun uğraş ise katılımcıların yarısının (%50) sadece araştırmaktan kaçmak için daha önce gittikleri bir yere gitmesi ve beşte birinin (%20) ise bunu bile yapamayıp bir yere gitmekten tamamen vazgeçmesiyle sonuçlanıyor.

Tatili planlama sırasında yaşanan bu sıkıntı, bütçe tarafında da etkisini farklı bir şekilde gösteriyor ve %37’si sadece araştırma yaparken yaşadıkları bu kabustan kaçmak için, tatillerine ederinden daha fazla ödediğini kabul ediyor. Üçte birine yakın bir bölüm ise (%28) bu işi bir arkadaşına devrediyor ve insanlar bu rahatlığı yaşamak için memnuniyetle ortalamada 154£ ödemeye hazırlar.

Tatil araştırmaları, çalışan gezginlerin işteki üretkenlik seviyelerini de ciddi anlamda etkiliyor. Tatil avında daha az iş yaptığını söyleyen %25'i de kapsayan yaklaşık üçte birin üzerindeki grup (%35), ofiste gizli gizli tatil arayışına devam ettiğini itiraf ediyor. Y kuşağının %28'sinin bir karar vermeden önce 11'den fazla tatil seçeneğine baktığı düşünülürse bu pek de şaşırtıcı değil.

Ancak yine de katılımcıların %88’i son kararı vermek için, diğer gezginlerin değerlendirmelerine güveniyor ve bu seçeneği ‘internette gezinmekten, gezmeye geçiş’ için en önemli araç olarak oyluyor.

Herkesin ‘ağ yorgunluğu’ndan kurtulmasına yardımcı olmak için ise Hotels.com, 2019 Konukların En Sevdikleri Oteller’i, yani sizi araştırmadan kurtarmak için konuk değerlendirmelerine dayanarak ödüllendirilen otelleri açıkladı. Bu yıl ödülü kazanan otellerden 38 tanesi ise Türkiye’den.

Konukların En Sevdiği, En Çok Arananlar Ödüllerini tüm dünyada kazanan ilk 5 şehir:

Roma
Venedik
Floransa
Santorini
Hanoi

Hotels.com Başkanı Adam Jay: "Hotels.com, Konukların En Sevdikleri Oteller Ödülleri’nin kazananları ile yorucu 'tatil avı'na son verebilir. Bunlar, tatilinizi araştırırken size harika bir başlangıç noktası oluşturabilir ve sanki sonu hiç gelmeyecekmiş gibi görünen arayışınızı kolaylaştırabilir. Bu oteller, bu mekanları bilenler, yani konukların kendileri tarafından değerlendirildi.Biz de çevredeki en iyi otelleri bulmak için 25 milyonun üzerinde değerlendirmeyi analiz ettik. İnternette sörf yapmaktansa dalgalarda sörf yapmaya başlamanın, ağ yorgunu yerine yol yorgunu olmanın sizce de vakti gelmedi mi?"