TAHTALI RUN TO SKY YARIŞLARI BAŞLADI

Türkiye’nin en zorlu koşu organizasyonu ve ilk gökyüzü koşusu olma özelliği taşıyan “Tahtalı Run to Sky”, Kemer Belediyesinin destekleriyle başladı.

TAHTALI RUN TO SKY YARIŞLARI BAŞLADI

Dünyanın en güzel 10 plajından biri kabul edilen Çıralı sahilinden başlayan yarış, 3 farklı kategoride gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 30 kilometrelik parkuru tamamlayarak dereceye girmeye çalışan sporcular, zaman zaman zor anlar yaşadı.

Tahtalı Dağı’nın 2 bin 365 metre yükseklikteki zirvesine ulaşan bazı sporculara görevliler yardım etti. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, zirveye ilk çıkan yarışmacı olan Alper Dalkılıç’a madalyasını vererek tebrik etti.

Yarışlarla ilgili açıklama yapan Başkan Topaloğlu, bu yıl 6’ncısı düzenlenen yarışların uluslararası arenada da büyük bir ilgiyle takip edildiğini söyledi. Başkan Topaloğlu, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kemer’de bu tür yarışların yapılmasının Kemer’e katkı sağladığını aktararak, “Kemer’in tanıtımı açısından önemli bir organizasyon. Kemer Belediyesi olarak her organizasyona olduğu gibi bu yarışlara da destek veriyoruz. Yarışlar güzel bir atmosferde yapılıyor. Kemer Belediyesi burada yapılan tüm organizasyonların içerisinde yer alamaya devam edecektir. Yarışlarda emeği geçenlere teşekkür ediyor, sporculara başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Organizasyon Komite Başkanı Polat Dede ise organizasyonu bu yıl pandemi tedbirleri kapsamında 6. defa gerçekleştirdiklerini söyledi. Dede, yarışların ilk gününde Tahtalı Dağına 27 kilometrelik yarışı tamamlayan sporcular ve 60 kilometre koşarak Tahtalı Dağından yarışa devam eden sporcuların koştuğunu kaydetti. Bu seneki yarışlara yaklaşık 250 sporcunun katıldığını aktaran Dede, “Pandemi olmasaydı 600’e yakın sporcu katılacaktı. 10’a yakın ülkeden sporcu katıldı. Seneye daha iyisini yapacağız. En büyük destekçimiz Kemer Belediyesi. Başkan Necati Topaloğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü de Tahtalı Dağının zirvesinde uluslararası organizasyon yapılmasından mutlu olduklarını söyledi. Gümrükçüspor organizasyonlarını çok sevdiklerini belirterek, Olympos Teleferik olarak spora her zaman destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirtti.

Zirveye ilk çıkan koşucu Alper Dalkılıç ise yarışı ilk sırada tamamlamasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, kazandığı madalyayı İzmir’de meydana gelen depremde ölen vatandaşlara ve depremzedelere armağan ettiğini kaydetti.