SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM İÇİN ÇEVRE ÇOK ÖNEMLİ...

Dünyadaki tüm canlıların yaşanabilir ve temiz bir çevrede yaşayabilmeleri adına 1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. KEMİAD (Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği) Başkanı Özgür Kurga, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında,” Geleceğe bırakacağımız en büyük mirasımız ve yatırımımız yaşanabilir bir çevredir” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM İÇİN ÇEVRE ÇOK ÖNEMLİ...

Kemer’in coğrafi özellikleri bakımından dünyanın sayılı turizm bölgelerinden bir tanesi olduğuna da dikkat çeken Özgür Kurga, çevrenin korunması adına herkese çok büyük sorumluluklar ve görevler düştüğünü söyledi.

Çevrenin korunması ve yaşanabilir bir geleceğe taşınması adına en önemli etkeninin insan olduğunu da belirten Kurga, “Çevreyi temiz tutmanın en önemli yolu bireysel sorumluluk duygusundan, çevre bilincinin oluşmasından ve özellikle de bu bilincin oluşturulmasından geçiyor. Doğanın korunması ve tahribatının önlenmesi zorunluluk arz ediyor.  Sürdürülebilir turizm için de çevre çok önemli bir yer teşkil ediyor. Bölgemizde çevre konusunda gösterilecek her konudaki hassasiyet gelecek açısından büyük önem taşıyor. Geleceğe bırakacağımız en büyük mirasımız çevredir. KEMİAD olarak çevreye sahip çıkma adına her konudaki projede varız” dedi.