ŞEREFİYE SARNICI AÇILIYOR

ŞEREFİYE SARNICI AÇILIYOR
Tarihi ve kültürel mirası koruyacak projelere imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un önemli sarnıçlarından birini daha gün yüzüne çıkarıyor; 8 yıl önce başlanan restorasyonun tamamlanmasının ardından Şerefiye Sarnıcı, 24 Nisan Salı günü İstanbul’un kültür ve sanat hayatına kazandırılıyor.

Fatih Piyer Loti Caddesi üzerinde bulunan Şerefiye Sarnıcı, İranlı sanatçı Ahmet Nejat’ın, Mehmet Lütfi Şen’in küratörlüğünde hazırlanan ‘Aşk ve Hiç’ sergisi ile açılacak. 24 Nisan Salı günü saat 19.00'da gerçekleştirilecek açılışa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner ile kültür, sanat, iş, medya ve bürokrasi dünyasından önemli temsilciler katılacak.

Şerefiye Sarnıcı’nın büyülü atmosferi, sanatçı Ahmet Nejat’ın etkileyici eserleri, altın renkli küre ve küreyi çevreleyen “Aşk ve Hiç” yazısı, Mevlana’nın şiirlerinden oluşan ses tasarımı ve suya yansıtılan kelimeler, Şerefiye Sarnıcı’nın açılışını görsel bir şölene dönüştürecek. Yerebatan Sarnıcı’ndan 100 yıl daha yaşlı, 1590 yıllık tarihe sahip Şerefiye Sarnıcı, muhteşem atmosferi ile kültürün ve sanatın yeni adresi olacak. Bu özel mekanda kültürel etkinlikler, farklı branşlarda sanat aktiviteleri düzenlenecek.