SEKTÖR AŞI HABERLERİ İLE UMUTLANDI

Turizmciler gelecekten umutlu.

SEKTÖR AŞI HABERLERİ İLE UMUTLANDI

Aşı haberleri ile umutlanan turizm sektörü, önlemler ile birlikte 2021’in ilk çeyreğinde Covid’den kurtulmayı bekleyip  yavaş yavaş düzlüğe çıkmayı bekliyor.

POYD (Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği) Başkanı Ülkay Atmaca yaptığı açıklamasında hayatlarının en kötü yılını geride bırakacaklarını belirtirken turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirmelerde bulundu:

“Hayatımızın muhtemelen en kötü yılını bitirmek üzereyiz. 2021’de önceliğimiz sağlık olacak. Çünkü sağlığın ve özgürlüğün ne kadar önemli olduğunu özellikle son 10 ayda çok iyi anladık, yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz. Her ne kadar vaka sayıları artmış olsa da ya da mutasyon gibi söylemler olsa da bu işin finale doğru geldiğini düşünüyorum. Aşının performansı hayatımızda çok önemli olacak. Dünyada birçok yerde aşılama işlemi başladı. Ülkemize de aşılar gelmeye başladı. Aldığımız önlemler var. Sokağa çıkma yasakları var. Karantina önlemleri var. Bunların hepsinin bir araya geldiğinde ben 2021’in ilk çeyreğinde Covid’den kurtularak yavaş yavaş düzlüğe çıkamaya başlayacağımızı düşünüyorum. Nisan’dan itibaren de belki bir 2019 yılı kadar hızlı olmazsa da asla 2020 yılı kadar kötü bir yıl olmayacak bir sezon başlangıcı olacak gibi görünüyor. Mayıs Haziran ayından sonra da iyi rakamlara ulaşacağımıza, yine insanların gelmek için yarışacağı bir ülke olacağımızı biliyorum. Çünkü bizdeki ürün ve fiyat kalitesi dünyanın hiçbir yerinde yok. Sahip olduğumuz kültür, gastronomi, değerler, antik tiyatrolarımız, şehrimiz, ülkemiz bunların hepsi hem Avrupalının, Orta Doğu’nun hem de BDDT diye adlandırdığımız Rus Pazarının hiçbir yerde bulamadığı tatlar. O yüzden yine eskiden olduğu gibi Türkiye’de turizm başlayacak ve Antalya’da yine turizm başkenti olmaya devam edecek”