ŞEHİRLERARASI OTOBÜS SEFERLERİNİ ETKİLEMEYECEK!

Türkiye’nin en büyük otobüs ve uçak bileti satış platformu obilet.com, COVID-19 tedbirleri kapsamında 20 Kasım 2020’den itibaren geçerli olacak şekilde getirilen yeni sokağa çıkma kısıtlamaları çerçevesinde şehirlerarası seyahatlerin durumdan etkilenmeyeceğini duyurdu!

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS SEFERLERİNİ ETKİLEMEYECEK!

obilet.com’dan yapılan açıklamaya göre, otobüs ve uçak bileti olan vatandaşlar, yolculuk tarihleriyle sınırlı olmak kaydıyla, hafta sonuna denk gelse dahi sokağa çıkma yasaklarından etkilenmeyecek.

Yolcular, yolculuk belgelerini, biletlerine ait görüntüleri ya da rezervasyon kodlarını ibraz ederek otogar, terminal ve havaalanlarına gidiş-dönüşlerini gerçekleştirebilecek. Hafta içi belli saatler haricinde sokağa çıkması kısıtlanan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar da şehirlerarası otobüs ve uçak yolculuklarını gerçekleştirebilecek. Şehirlerarası otobüs seferleri ve uçuşlar planlandığı şekilde devam edecek.

“Biletlere talep haftasonu artış gösterecek”

Şehirlerarası seyahatler sırasında sıklıkla tercih edilen dinlenme tesisleri ve bu tesislerde bulunan yeme-içme mekanları ise ülke genelinde kafe-restoranlara getirilen “paket servis haricinde çalışma yasağı” kısıtlamalarından istisna tutulacak ve servise açık olacak. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği saatlerde vatandaşların belirli muafiyet şartları haricinde özel araçlarıyla şehirlerarası yolculuk sağlamaları da yasaklandı. Dolayısıyla, şehirlerarası otobüs ve uçak biletlerine olan taleplerin özellikle hafta sonlarında artması bekleniyor.