RUSYA'DAN GELEN HABERLE ANTALYA TURİZMİ KİLİTLENDİ

Halil ÖNCÜ ( ALANYA )- Sirius Deluxe Hotel’in Genel Müdürü İsmet Ergüleç açıklamalarda bulundu.

RUSYA'DAN GELEN HABERLE ANTALYA TURİZMİ KİLİTLENDİ

1 Nisan itibarıyla sezona merhaba diyen Alanya’da yer alan Sirius Deluxe Hotel’in Genel Müdürü İsmet Ergüleç, Rusya'nın, 15 Nisan’dan başlayarak Türkiye'ye uçuşları 1,5 aylığına tamamen durdurmasının,  Antalya turizmini adeta kilitlediğini söyledi.

Artık yeni bir yol haritasına ihtiyaçları olduğunu söyleyen  Genel Müdür İsmet Ergüleç “Rusya’dan gelen son haberler planlarımızı yeniden gözden geçirmemize neden olacak. Bu aşamadan sonra yeni bir yol haritasına ihtiyacımız var. Almanya ve Avrupa pazarı zaten yok denilecek kadar az,  birde şimdi Rusya’nın bu kararı Antalya turizmini adeta kilitledi. Şu anda talep neredeyse sıfır seviyesine geriledi. Bir çok otel haziran başına kadar kapatma kararı alacaktır.Bu akşam kabineden çıkacak yeni kararlar iç turizmin de durumunu belirleyecek. Yapılacak açıklamanın ardından biz de hızlıca yeni planlarımızı devreye sokmalıyız. Öncelikli olarak eğer geçici kapatma kararı alırsak, yeniden açılışa kadar geçen süre içinde çalışanlarımıza nasıl destek sağlayabiliriz buna yoğunlaşacağız, devlet özellikle çalışanlar konusunda bir destek açıklayacak mı, bu zaten zor durumda olan çalışanlar için çok önemli"dedi.

Süreci izliyoruz!

Sezona heyecanla başladıklarını söyleyen Ergüleç “ 1 Nisan’da açmıştık. Zor olacağını biliyorduk. Mevcut koşullarda ticari bir avantaj sağlayamayacağımızı ve sezon başında yüksek dolulukların hayal olacağının farkındaydık. Amacımız öncelikle personelimizi istihdam etmek ve aynı zamanda ülke ekonomisinin hareketlenmesine küçük de olsa katkı sağlamaktı. Süreci izliyoruz. Şu anda Rusların olmadığını farz edersek, önümüzdeki kısa dönem için % 3 gibi çok düşük doluluk oranları görünüyor.

Yeni konsept oluşturdular

Sirius Deluxe Hotel olarak yeni bir konsept ile sezona başladıklarını belirten Genel Müdür İsmet Ergüleç “ Misafirlerimiziçin  boş zamanlarında Türk kültürünü daha yakından tanımaları amacıyla yeni bir eğitim, sanat ve kültür konsepti oluşturmaya  çalıştık.  Bu amaç doğrultusunda  Türk dili, Türk müziği, Türk el sanatları, Türk ve Alanya Mutfağı, Türk çocuk oyunları gibi alanlarda çalışma atölyeleri oluşturduk. Bu çalışmalarda kullanılacak görsel, yazılı ve basılı materyallerin içeriğinden tasarımına kadar tüm süreç personellerimiz tarafından oluşturuldu. Mesela, İsmini alfabemizdeki harf sayısından alan “29” isimli dergimiz ile yabancılara pratik Türkçe eğitimi vereceğiz. Bu eğitimi verirken Türk kültürünü de tanıtacağız. 4 dilde hazırladığımız dergimizin ilk sayısında Türk dilinin tarihi, Atatürk ve Atatürk'ün Türk dili hakkındaki görüş ve çalışmaları, Alanya'nın tarihçesi gibi konular yer alacak. Dergimiz; alfabemiz, sayılar, renkler, mevsimler, yönler, günlük hayatta sık kullanılan zamirler ve fiiller, misafirlerin otel içinde Türkçe iletişimine katkı sağlayacak tatil terimleri, temel ifadeler ve soruları da kapsayan Türkçe Dersi aktivitemizin de ders kitabı olacak. Ayrıca dergi, misafirlerimize uygulama imkanı da sunacağımız Mutfak Mirası & Alanya Mutfağı, Türk El Sanatları, Türk Çocuk Oyunları gibi devam edecek olan bir projeler dizisinin de başlangıcıdır" dedi.