RUS TURİZMCİLER BİRLİĞİ'NDEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Rus Tur Operatörleri Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve Rusya’daki dolar hareketliliğinden dolayı tur paketlerinde 5 dolar civarında yükseliş olabileceği, bunun turları etkilemeyeceği belirtildi.

Rus Tur Operatörleri Birliği tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin dış politikalarından kaynaklı Türkiye’de ve Rusya’da döviz kurunda değişiklikler olduğu hatırlatılarak "Türk tatil bölgelerinde fiyat artışları olabilir. Fiyat artışlarının en az 5 dolar olacağını tahmin ediyoruz. Dolar, Rus rublesi karşısında yükseldi. Türk lirası da yılbaşından sonra dolar karşısında değer kaybetti. Bundan dolayı fiyatlarda farklılıklar olabilir" denildi."Ekim ayında fiyatlar düşebilir"

Açıklamada "Türkiye’de turizm sezonu sona erdiğinde Türkiye’de yaşayanlar genelde tatil bölgelerine giderek ucuz ve ekonomik tatil yapıyor. Türklerin alım gücünün düşmesinden dolayı daha ucuz şekilde Türkiye’de tatil yapılabilir. Türkiye’de tatil sezonundan sonra tatil ekonomik hale gelebilir" denildi.

Rus Turizmciler Birliği, Türkiye’de tüm kalemlerde artış olmayacağını belirterek, "Türkiye’deki birçok kalemde ürün ve hizmet Ruslara göre ucuz olabilir. Rus vatandaşlarının sevdiği tatlılar, baharatlar, tekstil ürünleri, çocuk ve yetişkin kıyafetleri, Türk kafe ve restoranları, taksi ve seyahatlerin fiyatlarının artmasını beklemiyoruz. Bu nedenle Ruslar krizi hissetmeden tatillerini yapabilir" ifadelerini kaydetti.