RUS TURİSTLER EN ÇOK BU YERLERİ TERCİH EDİYOR

Rus turistlerin hangi ülkelerdeki gezi organizasyonlarını ilginç bulduğu araştırıldı. Buna göre, turistler en çok İtalya, Rusya ve İsrail’deki programları beğeniyor.

RUS TURİSTLER EN ÇOK BU YERLERİ TERCİH EDİYOR

Uçak bileti rezervasyon sitesi Aviasales tarafından 65 bin turistin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada her 4 katılımcıdan 1’i en iyi kültür ve tarih turlarının İtalya’da düzenlendiği yönünde görüş belirtti.

Bu ülkede en çok beğenilen tarihi mekan ve eserler Kolezyum, Pompei, Palazzo Ducale, Trevi Çeşmesi ve Milan Katedrali oldu.Katılımcıların yüzde 16’lık bölümü ise en iyi gezilerin Rusya topraklarında düzenlendiğini söyledi.

Moskova’da Kızıl Meydan ve Aziz Vasil Katedrali, St. Petersburg’da Ermitaj ve Kazan’da Kul Şerif Camii, en çok ilgi gören tarihi mekan ve eserler arasında.

Yüzde 16’lık üçüncü bir kesime göre ise, en iyi geziler İsrail’de düzenleniyor. Bu ülkede en çok beğenilen yerler Kutsal Kabir Kilisesi, Ağlama Duvarı ve Yafa Eski Şehri oldu.

Anket kapsamında yüzde 10 seviyesinde oy toplayan diğer ülkeler Çin, Ermenistan ve Çekya. Çin Seddi, Manastırı ve Prag Kalesi bu ülkelerde en çok merak edilen yerler arasında.

Türkrus sitesinin aktardığı habere göre, katılımcıların yüzde 8’lik bir bölümü ise oyunu Türkiye’den yana kullandı. Rus turistlerin Türkiye’de gezmekten en çok keyif aldığı yerler Mavi Cami olarak ünlenen Sultan Ahmet Camii ve Ayasofya oldu.