RUS PAZARINDA DENGELERİ DEĞİŞTİREN GELİŞME

RUS PAZARINDA DENGELERİ DEĞİŞTİREN GELİŞME
Son altı yılda tarifeli uçuşların payı iki kat artarak yüzde 50'nin üzerine çıktı. Trendin 2018'de de devam etmesi bekleniyor. Gelişmeler neticesinde tur fiyatlarının artması kaçınılmaz.

Kommersant gazetesinin uçak bileti satış servisi OnlineTur.ru'nun verilerine dayandırdığı habere göre, 2012'de turların yüzde 26'sı tarifeli seferlerle gerçekleştirilirken bugün bu oran yüzde 52'ye çıkmış durumda.

Durumdan hangi destinasyonlar etkileniyor?

Servis yetkilileri 2018 sonunda oranın yüzde 60'a ulaşacağını tahmin ediyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR temsilcileri de benzer oranlar veriyor. Durumdan en çok etkilenen destinasyonlar Yunanistan, İtalya ve İspanya.

Bu gelişme sonrasında tur fiyatlarının artması “kaçınılmaz” olarak değerlendiriliyor. Charter servisi veren şirket sayısının azalması ve bu şirketlerin faaliyetini düzenleyen kuralların sıkılaşması tur operatörlerini tarifeli seferlere yöneltiyor.

Tur fiyatlarının artması kaçınılmaz

Turkrus.com’un haberine göre, son altı yılda tarifeli uçuşların payı iki kat artarak yüzde 50’nin üzerine çıktı. Trendin 2018’de de devam etmesi bekleniyor. Gelişmeler neticesinde tur fiyatlarının artması kaçınılmaz.

Uçak bileti satış platformu OnlineTur.ru'nun verilerine göre, 2012’de turların yüzde 26’sı tarifeli seferlerle gerçekleştirilirken bugün bu oran yüzde 52'ye çıkmış durumda.

En çok Yunanistan, İtalya ve İspanya etkileniyor

Servis yetkilileri 2018 sonunda oranın yüzde 60'a ulaşacağını tahmin ediyor. Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR temsilcileri de benzer oranlar veriyor. Durumdan en çok etkilenen destinasyonlar Yunanistan, İtalya ve İspanya. ( Kaynak: Turizm Aktuel )