PROFESYONEL OTEL YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ ŞUBAT AYI TOPLANTISI

Halil ÖNCÜ (BELEK ) - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Şubat Ayı Toplantısı Maxx Royal Belek’te gerçekleşti. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantı da Ekonomist Murat Sağman turizm profesyonelleriyle bir araya geldi.

PROFESYONEL OTEL YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ ŞUBAT AYI TOPLANTISI

Toplantı POYD Başkanı Ülkay Atmaca’nın konuşması ile başlarken, geçtiğimiz günlerde turizm camiasını vefatıyla yasa boğan merhum Fırat Kaya da saygı ile anıldı.Vodafon Türkiye Kurumsal Ticari Pazarlama Kıdemli Müdürü Sinan Gılava, POYD üyelerine Vodafone’un turizme yönelik ürünlerini anlattı.

Ekonomist Murat Sağman, dünya ekonomisinden başlayarak, Türkiye özelinde ekonomik değerlendirmelerde bulundu. Sağman Ekonomi ve turizm ilişkisini de hazırladığı grafikler ile konuklara sundu.

Sağman “ Turizm, Türk ekonomisi için önemli bir sektör. Son yıllardaki rekor artışı da turizmcilerimizin başarısıdır. Sayısal anlamda bir sıkıntımız yok. 2019 yılında kişi sayısı anlamında yakaladığımız başarıyı artık kişi başı gelirlere de taşımalıyız. Türkiye ekonomisine en önemli gelir turizmden sağlanır” şeklinde konuştu.

Ekonomist Murat Sağman toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.