OTEL MİSAFİRLERİ İÇİN TEMASSIZLIK İLK SIRADA!

Normalleşme süreci ile birlikte oteller kapılarını misafirlerine tek tek açmaya başladı.

OTEL MİSAFİRLERİ İÇİN TEMASSIZLIK İLK SIRADA!

Otellerin bu dönemde ağırladıkları ilk müşterilerin genel talebi ‘Temassız otel uygulamaları’ oldu.

Açılan otellerde ICI Teknoloji kullanım oranları beklenilenin çok üstünde!

Otellerin ilk dönem müşterilerinin genel ağırlığının iç pazar misafirleri olduğu gözlemlendi. Yerli turistlerin de yeni normaller çerçevesinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de temassızlık, güvenli tatil için en çok talep edilen konuların başında gelmesi de kamuoyunun dikkatini çekti.

Açılan otellerde temassızlık, dijital dönüşüm ve yeni normalde misafir ilişkileri konuları başta olmak üzere birçok ihtiyacı karşılayan platform ICI Teknoloji Satış ve Pazarlama Müdürü Bahadır Çakar, “Tatil tesislerinde temassız teknolojinin kullanımı pandemi sonrasında beklentilerin çok üzerine çıktı. Dolayısıyla kişiler tatile çıkarken son derece bilinçli bir şekilde kendilerini hazırlamışlar” dedi.

Çakar, ayrıca, “Açılan otellerde misafir yoğunluğu oluşmaya başladıkça yeni normalde misafirin taleplerini ve ayak izlerini de gözlemleme şansımız oldu. Sadece yabancı değil yerli misafirlerde temassız mobil uygulama istiyor. Ciddi bir mobil uygulama kullanma eğilimi var. Misafir konaklama süresi boyunca bir teknoloji arayışı içinde. Online Check-in, oda içi talepler, Cabana ve Pavillion gibi özel alanların satışları çalıştığımız otellerde en çok kullanılan konuların başında geliyor” diye konuşarak üretilen teknolojinin önemine dikkat çekti.

Mobil Uygulamalar Otellerin Parçası Haline Geliyor

Geçtiğimiz yıllarda otellerde mobil uygulama kullanımının çok fazla tercih edilmediğini dile getiren Bahadır Çakar, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Geçtiğimiz yıllarda çok fazla tercih edilmeyen ve birçok otel profesyoneli tarafından olumlu değerlendirmeyen mobil uygulamalar, yeni dönemde ciddi bir kullanım oranına sahiptir. 15 yılın üzerinde iletişim, pazarlama ve CRM uzmanlığımız ile ekibimiz birçok otele hizmet veriyor ve vermeye devam ediyor. Misafir ile iletişimin, misafiri tanımanın önemini çok uzun yıllardır otel yöneticilerine anlatıyoruz. Dönem sektör için çok can sıkıcı ancak misafiri tanımanın ve ona hızlı ulaşabilmenin değerin de en net anlaşılabildiği bir dönem oldu”

Otellerin Kadim Problemlerini Çözüyoruz

Otellerin yıllardır süregelen birçok problemi olduğuna dikkat çeken ICI Teknoloji Satış ve Pazarlama Müdürü Bahadır Çakar, geliştirdikleri yöntemler ile tatil merkezlerinin kadim sorunlarına çözüm olduklarının altını çizdi. Çakar,

“Geliştirdiğimiz teknoloji yani ICI ile sadece ülkemizde değil 12 ülkede otelcilik sektöründe çok hızlı ilerliyoruz. Yıllardır dile getirdiğimiz ve danışmanlık yaptığımı kurumlara uygulamaya çabaladığımız oda dışı satış arttırıcı faaliyetler, temassızlık ve misafir ilişkilerinin dijital dönüşüme uğraması gibi konular bu sene sektörde en çok talep gördüğümüz konulardır. Geliştirdiğimiz mobil aplikasyonu kullanan oteller misafirlerine kusursuz bir dijital iletişim platformu sunmaktadır. Bu yüzden birçok otel, hem döneme ilişkin temassız misafir ilişkileri sürecini doğru yönetebiliyor, hem de misafiri tanıma, uzun vadede misafirleriyle iletişim için kalabilme sorununu çözebiliyor” diye konuştu.