OLİMPOS’A HOBBİT EVLERİ GELDİ

Mahzen Hotels ve Olimpos Village Otel Sahibi İbrahim Ünsal, yeni projeleri olan Olimpos Hobbit evleri ile özellikle çocuklu ailelerin ilgisini çekeceklerini söyledi.

OLİMPOS’A HOBBİT EVLERİ GELDİ

Mahzen Hotels ve Olimpos Village Otel Sahibi İbrahim Ünsal, Turizm Dosyası'nın Instagram Canlı yayın konuğu oldu. 

Halil Öncü’nün sorularını cevaplayan İbrahim Ünsal, Covid-19 süresince bol bol çalıştıklarını belirtip, yenileme çalışmaları ile birlikte yeni projeler için de start verdiklerini söyledi. Olimpos Village Otel ile bölgeye büyük bir değer kattıklarını belirten İbrahim Ünsal, yeni projeleri olan Hobbit evleri ile de özellikle çocuklu ailelerin ilgisini çekeceklerini söyledi.

Ekolojik turizme büyük katkı!

Olimpos Village Otel ile bölgede ekolojik turizme büyük bir değer kattıklarına inandıklarını söylerken “Pandemi süresince geçen seneden beri uğraştığımız ekolojik otel konseptini geliştirdik. Ne yetiştirebiliyorsak tamamen kendi topraklarımızda 10 dönümlük bir arazide ürünlerimizi yetiştiriyoruz. Bir dönümü sera şeklinde. Bu dönemde Pandemi başladığından itibaren şunu düşündük. Nasıl insanları burada doğal ortamda nasıl izole edebiliriz? Son dönem uygulanan Covid-19 önlemlerini biz pandemi öncesi de zaten otelimizde uyguluyorduk. Bölge Jandarmamızın destekleri ile Covid-19 önlemlerini çok ciddi bir şekilde uyguladık. Pandemi döneminde açık olan otelimizde çok misafir ağırladık. Sokağa çıkma dönemlerinde otelimiz hep doluydu” dedi.

Hobbit evleri büyük ilgi çekecek!

Olimpos’ta Hobbit Evleri kurduklarını belirten İbrahim Ünsal, bu konsept ile özellikle çocuklu ailelerin büyük ilgi göstereceklerini söyledi. Hobbit Evleri projesi hakkında bilgiler veren Ünsal “ Bölgemiz Olimpos. Olimpos’da biraz çadırlaşma şeklinde bir gidişat var. Etrafımızda yakınımızdaki alanlarda bize göre uygunsuz olan yerleri daha düzenli hale getirebilmek için hemen yanımızdaki arsayı satın aldık. Buraya bir proje düşündük bu süreçte. Zamanında Hobbit evleri ve köyü tarzında bir konsepti çok düşünüyordum. Aldığımız arazinin de yapısı buna uygundu. Buraya bir Hobbit köyü yapmaya karar verdik. Çok sayıda araştırma yaptık. İyi bir mimarımız var. Onunla ciddi bir proje geliştirdik. Hobbit Evlerimizde Odalar tamamen ahşab. Tamamen ekolojik ürünler kullanıldı. Konsept gereği cüce arkadaşlarımız burada görev yapacak. Bu sene için bir tane cüce arkadaşımız var. Misafirlerimizi cücelerimiz karşılayacak. Özelikle çocuklar bu konsepten çok hoşnut kalacak” dedi.

Olimpos Village Otel’de her türlü önlem alındı

İbrahim Ünsal Covid-19 kriterlerini harfiyen otellerinde uyguladıklarını dile getirirken “ Otelimizdeki odaların mesafeleri birbirinden ayrı. 5, 10 ve 20 mt. Uzaklıklarda villalarımız var. Bunlara dikkat ederek insanların birbirleri ile mesafelerini koruduk. Odaların dışında misafirlerimizin vakit ayrılabilecekleri bir bahçeleri var. Uçsuz bucaksız bir de orman içi var. Bu şekilde hizmet vermeye başladık. Bütün yeme içme faaliyetlerini odalarının önünde sunduk. Misafirlerimizin dokunduğu bütün noktaları izole ettik. Misafirlerimizin dokunduğu her yeri dezenfekte ettik. Yüzlerce misafir ağırladık. Her gelen bizlere kendi önlemlerini de anlattı. Aslında pandemi dönemi kötü görünen bir durumdu ama biz bu durumu artıya çevirip normal durumumuzu devam ettirdik” dedi.

Hayalimizi gerçekleştirdik!

Ekolojik turizmin gelecek turizminde çok önemli bir yer tutacağını da söyleyen İbrahim Ünsal, “ Doğaya uygun yapılarla doğaya en az zarar veren yatırımlar ile yapılan turizme ekolojik turizm diyoruz. Otelimizde beslediğimiz tavuklarımız, sahip çıktığınız doğaya verdiğiniz değer ekolojik turizmin ön önemli argümanları. Biz bu noktada aynı zamanda organik tarımı da destekleyerek yolumuza devam ediyoruz. Seneye daha iyi olacağını düşünüyoruz. Şu anda mesela tavuklarımız var. Yumurtalarını toplayıp misafirlerimize sunuyoruz. Kendi bahçemizden topladığımız domatesleri, biberleri misafirlermiş çok lezzetli buluyor. Bu bir hayaldi. Biz bu hayali gerçekleştirdik. Aslında birçok otelci ve acentacı arkadaşımız ile konuşuyoruz. Herkesin bir hayali var. İşte köyüme gideyim, toprağım olsun, işte ağaçtan bir evim olun gibi. Bunları herkesten duyabilirisiniz. Biz birçok kişinin hayali olan işi bu şekilde gerçekleştiriliş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İlerleyen dönemlerde çok ciddi rezervasyonlar alacağımızı düşünüyorum!

Rezervasyonlar konusunda da bilgi aldığımız İbrahim Ünsal “Açıkçası bizim Pandemi döneminde rezervasyonlarımız çok daha iyiydi. Şu anda rezervasyonlar hız kesmeden devam ediyor. İlerleyen dönemlerde çok ciddi rezervasyonlar alacağımızı düşünüyorum. Mesajlar yağıyor. Açıkçası bu konuda dönüş yapmakta da zorlanıyoruz” dedi.