NEREDE TATİL YAPTILAR, NE KADAR PARA HARCADILAR?

Tutu.ru seyahat servisi, 2019 yılında seyahat severlerin nerede tatil yaptığını ve kaç para harcadıklarını açıkladı.2019’da turistler en çok Türk ve Rus tatil beldelerini tercih etti.

NEREDE TATİL YAPTILAR, NE KADAR PARA HARCADILAR?

Uzmanlar, Aralık sonundan önce satın alınan tüm turları 1 Ocak – 31 Aralık 2019 tarihleri arasındaki dinlenme tarihleri ile analiz edip ve sonuçları geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırdılar.

Satılan tüm turların yüzde 60’ından fazlası Türkiye veya Rus tatil yerlerine yapılan geziler oldu. Aynı zamanda Türkiye’de tatil yapan yolcuların payı yüzde 29,7’den yüzde 34,5’e yükseldi. Bu yıl ilk üçe Türkiye, Rusya ve Tunus girdi. Geçen yıl ise üçüncü sırada Tayland yer alıyordu. Rusya’daki turların çoğu Soçi, Kırım ve Anapa’ya düşüyor.Bu yıl en popüler on ülkeye bakılırsa, turistlerin tercihlerinin biraz değiştiğini görülüyor. Türkiye, Tunus ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin popülaritesi büyüyor. Abhazya ve Yunanistan yolcuları biraz azaldı.

Bilet fiyatlarına gelince, en popüler tatil yerlerinde fiyatlar arttı. Vietnam’da fiyatlar yüzde altı artarken, Hindistan’da yüzde dokuz arttı. Tatil sadece Rus tatil beldelerinde daha ucuz hale geldi.

Bu yılın en uygun fiyatlı bölgeleri Rusya ve Abhazya oldu. Paket tur ücreti kişi başına yaklaşık 15 – 22 bin ruble. 2019’da müşterilerin üçte biri “All inclusive” tatilini seçti. Sadece kahvaltı içeren turlar ikinci sırada yer aldı. Tatilcilerin yüzde 25’i bu tür tatili seçti. Turistlerin yüzde 15’i yemeksiz tatili seçti. Turistlerin yüzde dokuzu “Ultra All Inclusive” i seçti. Yıl boyunca böyle bir gıda seçeneğine olan talebin üçte bir oranında arttığı belirtildi.

2019 yılında turistler arasında en popüler oteller, bir yıl önce olduğu gibi, üç yıldızlı oteller oldu. Bu tür oteller tüm tur rezervasyonlarının yaklaşık yüzde 36’sını oluşturuyor. İkinci sırada yuzde 24 ile dört yıldızlı oteller yer alırken, üçüncü sırada yüzde 17 ile beş yıldızlı oteller yer alıyor. ( Gazetem.ru )