MOSKOVA’DA “TÜRKİYE FESTİVALİ” BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ

Türkiye’nin kültürel, turistik ve sanatsal değerlerini Moskova’ya taşıyan Türkiye Festivali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in büyük önem verdiği Türkiye-Rusya Federasyonu dostluğuna önemli bir katkı sağladı.

Türkiye Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Turist Rehberleri Birliği (TUREB), Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Rus-Türk İşadamları Birliği’nin (RTİB) katkıları ve THY’nin ana sponsorluğunda 16 - 17 - 18 Haziran 2017 tarihleri arasında Moskova’da gerçekleştirildi.

Türkiye ve Rusya Federasyonu ilişkilerinin gelişimine katkı sağlamak, Türk kültürünün Rusya Federasyonu’ndaki tanıtımına destek olmak, Türkiye’deki turistik destinasyonları tanıtmak ve Türk misafirperverliğinden örnekler sunmayı amaçlayan Türkiye Festivali, Moskova’nın merkezinde yer alan Park Krasnaya Presnya’da düzenlendi.

Türkiye Festivali’nin en önemli özelliği ise; Türkiye’nin ilk defa bir ülkede festival mantığında bu kadar geniş ve büyük boyutta organizasyon düzenlenmesidir. Her sene dünyanın en önemli turizm fuarlarına ve etkinliklerine katılan ülkemiz, Türkiye Festivali ile tanıtım çalışmalarını farklı bir boyuta taşımış oldu.