MANAVGAT’TA TÜRSAB ENFORMASYON MEMURLUĞU SINAVI

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından seyahat acentası kurarken mecburi istahdam edilmesi gerek personel olan enformasyon memurluğu sınavı Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde yapıldı.

MANAVGAT’TA TÜRSAB ENFORMASYON MEMURLUĞU SINAVI

Manavgat’ın Öger İlkokulu’nda gerçekleşen sınava Antalya’nın yanı sıra Burdur, Isparta ve Konya’dan 350 aday katıldı. Sınavda adaylara Türkçe ile birlikte İngilizce, Almanca ve Rusça dillerinden sorular soruldu.

TÜRSAB Manavgat Side Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Mehmet Uslu, enformasyon memurlarının seyahat acentaları için mecburi istihdam edilmesi gereken personel olduğunu belirterek, “Seyahat acentası açmak isteyen girişimciler,  mutlaka bir enformasyon memuru istihdam etmek zorunda. Daha önceleri Antalya’da yapılan şimdi Manavgat’ta düzenlediğimiz enformasyon memurluğu sınavına Antalya, Burdur, Isparta hatta Konya’dan bile katılan arkadaşlarımız var. Sınava toplam 350 kişi katılıyor. Sınav sonuçları 20 – 25 gün sonra TÜRSAB’ın internet sitesinde açıklanacak” dedi.

Manavgat Side BTK Başkanı Mehmet Uslu, sınavın Manavgat’ta gerçekleştirmesindeki katkıları sebebiyle TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özden’e teşekkür etti.