MANAVGAT MATSO TURİZM FAKÜLTESİ'NDE GASTRONOMİ PANELİ

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi ve Manavgat Aşçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Gençler İçin Bir Gelecek Vizyonu” konulu panel Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

MANAVGAT MATSO TURİZM FAKÜLTESİ'NDE GASTRONOMİ PANELİ

Crystal Otelleri Kurumsal İletişim ve Eğitim Direktörü Adil Gürkan, Manavgat Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karataş ve Royal Dragon Hotel Executive Chef Selçuk Yıldırım’ın konuşmacı olduğu panele, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

“Bir yemeğin orijinalliğini bozmadan sunumunu geliştirmek Türk mutfağına karşı en büyük sorumluluğumuzdur.” diyerek konuşmasına başlayan Adil Gürkan, gastronominin bölge turizmine olan etkisinden ve meslek hayatında edindiği tecrübelerden bahsetti.

Manavgat Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karataş ise, derneklerinin gelecek dönemlerde gastronomi alanında üniversite sektör işbirliğini sağlamaya yönelik planlamalarının olduğundan bahsederek, öğrencilere uygulamalı eğitim sözü verdi.

Öğrencilerin sorularının da cevaplandığı panelin sonunda, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, paylaştıkları tecrübe ve bilgiler için misafir konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etti.