LEZZET USTASI ‘HİLMİ BEKEN RESTAURANT ATSO’

Antalyalıların çok yakından tanıdığı bir işadamı olan ve özellikle Akaryakıt İstasyonları ve verdiği hizmet ile adından sıkça söz ettiren Hilmi Beken adı artık Restaurant zinciri olarak da ismini duyuruyor. Antalya-Burdur karayolu üzerinde bulunan ve kendi adını taşıyan Hilmi Beken Shel İstasyonunda bulunan ve 1995 yılından bu yana ''Shell Hilmi Beken Restaurant'' olarak hizmet veren Restaurant’ın ikinci şubesi, ATSO’nun hemen yanında yer alan yine Hilmi Beken adını taşıyan Shell İstasyonu içerisinde açıldı. İstasyon içerisnde büyük bir market ve Restaurant sizler için hizmet veriyor.





Son dönem yenilikleri ile de göz dolduran Hilmi Beken Restaurant ATSO,  modern görünümü ile dikkat çekiyor. Yaklaşık dört dönüm alan üzerinde kurulu bulunan tesis kapalı 250, açık ta 100 kişilik misafir ağırlamaya müsait. Her gün 07.00’de açılan Hilmi Beken Restaurant ATSO, gece ise 23.00’de kapanıyor. Tesis, Antalyalıların Hilmi Beken spesilallerini tatmak için aradıkları adres durumunda. Özellikle pide konusunda isim yapan tesiste, birbirinden özel pideler sizleri buraya çekebilir. Tesis  bunun yanı sıra sabah kahvaltıları, ismine özel spesilalleri, Türk mutfağı yemekleri, İtalyan Mutfağı ve tatlıları ile dikkat çekiyor.





Sabahları Yörük Menemeni…

Sabah saat 07.00’de açılan tesiste sabah kahvaltıları da oldukça zengin. Serpme Kahvaltıda en dikkat çeken yenilik ise kahvaltının yanında Pişi verilmesi. Serpme kahvaltıda, doğal balkaymak, Tulum Peyniri, Ceviz, Organik domates,salatalık,yeşillik, organik el yapımı yapılmış reçeller, Nutella, Tereyağı, kaşar, beyaz peynir sıcak lavaş yer alıyor. İsterseniz bunlarının yanında ekstra Sucuklu ya da kavurmalı Yumurta da isteyebilirisiniz. Bu arada sabahları en çok tercih edilen tatlar arasında Yörük Menemenini de mutlaka tadın derim. Domates, biber, soğan, mantarlar iri iri doğranıp yumurta ile karıştırılıp odun ateşinde fırında pişiriliyor. Bu arada sabah güne özel mercimek, tavuk ve ezogelin seçmeli çorba da isteyebilirsiniz. Er hafta salı gününe özel arabaşı çorbasını da bulabilirsiniz. Bu arada sabah kahvaltılarında sizlere Hilmi Beken Restaurant ATSO Şubesinin sınırsız çay ve kahve ikramı var.



Kalbimin sesi marka oldu, HB Spesial ise en çok istenen lezzet

Öğlen servisi 11.00’de başlıyor. Öğlen yemeğine dilerseniz güne özel hazırlanan çorba ile başlayabilirisiniz. Ana yemeklerde Pide, kebap, Türk ve İtalyan mutfağı, makarnalar ve salatalar mevcut. Ancak eğer buraya gelirseniz farklı tatlar tatmak isteseniz mutlaka Hilmi Beken Spesiallerini tatmanız olacak. Nedir bunlar diye soracak olursanız? Şanslı Et, HB Spesial, Kırıntılı Bonfile, Gönül Çelen, Çerkez Pide, Kalbimin sesi, beyaz bahçeyi sayabilirim…
Bunlar arasında bizimde tattığımız HB Spesilli size kısaca anlatmak istiyorum. Önce Zırh bıçak kıyması oluşturuluyor ve kıyma kebap şekline getiriliyor. Kebap, ızgarada mühürleniyor. Lavaşın içerisinde domates, yeşil biber ve kaşar peyniri üzerine kebap gelecek şekilde sarılıyor ve sonrasında tekrar fırında pişiriliyor. Ardından servise hazır hale getiriliyor ve afiyetle yeniyor.





Bunun yanı sıra Hilmi Beken Restaurant ATSO Şubesi Pide çeşitleri ile de dikkat çekiyor. Kıymalı, Kaşarlı, Beyaz peynirli, sebzeli, Kuşbaşılı, kuşbaşılı kaşarlı, karışık, Mevlana ve kavurmalı (kapalı) pide, beyaz bahçe ve kalbimin sesi pideleri oldukça dikkat çekici. Özellikle Hilmi Beken’e özel olarak hazırlanan ve tercih edilen Kalbimin Sesi çok tercih edilen pideler arasında…







Kalbimin Sesi: Pide üzerinde fesleğen sos, mozerella peyniri, keçi peyniri, ıspanak yaprakları, kurutulmuş domates ve enginar kalbi bulunuyor.
Türk Mutfağı tatları arasında ise, Kuzu Pirzola, Sarma Beyti Kebap, Yoğurtlu Kebap, Ali Nazik, Urfa Kebap, Adana Kebap, Izgara Köfte, Burdur Şiş, Tavuk Şiş,Kuzu Şiş, Kanat Izgara,Karışık Izgara bulunuyor. Bu arada sinirleri ve yağları alınmış bonfileden oluşan Saç kavurma da tadılması gereken bir tat..



İtalyan mutfağı da farkını hissettiriyor

İtalyan Mutfağının da özel tatlarının yer aldığı Hilmi Beken Restaurant ATSO’da, sinirleri yağları alınmış bonfile dilimleri, tereyağı, sarımsak, soya sosu ile pişirildikten sonra Roka üzerinde servis yapılan Robespierre ( Yaprak Bonfile) tadılması gereken tatlar arasında. İtalya mutfağı tatları arasında, Kremalı Mantarlı Tavuk, Köri Soslu Tavuk, Kırıntı Bonfile, Soya Soslu Tavuğu sayabilirim. Penne Arabiatta, dağ mantarlı Penne,Tavuklu Tagliette, Biftekli Tagliette de diğer tatlar arasında. Gavur dağı salatası, Tavuk Salatası, Hellimli salata, Biftekli salata, Akdeniz Çoban ve Kaşık salatasını da yemeklerin yanında isteyebilirisiniz.
Yemek sonrası farklı lezzetlerde tatlılarda sizi bekliyor. Burada size önereceğim en özel tatlı meşhur İncir Tatlısı. Bu tadın yanı sıra dilerseniz katkısız koruyucusuz kabak tatlısı, Fırın Sütlaç, Künefe ve dondurmayı da isteyebilirisiniz.

Açık mutfağı ile farkını gösteriyor

Fiyatlara gelince…  Çorbalar 6 TL.den başlıyor. Yine birkaç özel tadın fiyatını sizlere vereyim. HB Spesial 22 TL. Çerkez Pide 13 TL. Şanslı Et 22 TL. Kalbimin sesi Pide 17.50 TL. den yiyebilirsiniz.





Hilmi Beken Restaurant ATSO modern dizaynı ile dikkat çekerken, açık mutfağı ile de dikkat çekiyor. Siz siparişlerinizi beklerken şeffaf mutfağında her şeyi görebiliyor ve siparişinizin size ulaşana kadar olan bölümünü yakından görebiliyorsunuz.

Restaurant içerisinde ayrıca özel olarak hazırlanmış yemekli iş toplantılarının yapılacağı, barkovizyon sisteminin de bulunduğu bir salon bulunuyor. Restaurantın otopark sorunu bulunmuyor. Kapalı ve açık otoparkı bulunuyor. Halen yapımı devam eden bahçe düzenlemeleri içerisinde çocuklar için oyun bahçeleri de hazırlanıyor. Tesisin Müdürlüğünü Muammer Erler, Halkla İlişkiler Müdürlüğünü ise Havva Altay yürütüyor.

Hilmi Beken Restaurant ATSO
Gazi Bulvarı Göksu Mah. ATSO Yanı
Shell İstasyon İçi Tel. 0 242 339 07 07
www.hilmibeken.com
[email protected]