LETONYA'DA ALANYA TANITIMI

Letonya’nın başkenti Riga’da 2-4 Şubat arasında 25’inci kez düzenlenen turizm fuarı Balttour’da Alanya tanıtımı yapılıyor. 1 milyon 900 bin kişinin yaşadığı ülkede düzenlenen fuarda Alanya’yı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, temsil ediyor. Riga’dan bildiren Dahaoğlu, yaptığı görüşmeleri ve elde ettiği verileri şöyle aktardı:

“KIDY TOUR OPERASYONA BAŞLIYOR”

Tatil amaçlı ülkemizi ziyaret eden Letonların büyük kısmı Antalya’yı tercih ediyor. Türkiye’yi ziyaret eden kişi sayılarına baktığımızda 2015’de 59 bin, 2016’da 34 bin ve 2017’de 45 bin kişi olduğunu görüyoruz. 2017’de gelen misafirin 24 bini ise acentalardan tur alarak Antalya’yı tercih etmiş. Balkanların en büyük tur operatörleri Teztour ve Novaturas bu rakamı paylaşıyorlar. 2018 yılında bölgeye operasyon başlatacak olan Kidy Tour’la birlikte 3 operatörün bu yılki toplam hedefi 30 bin misafiri Antalya’ya getirmek.

“THY ÜLKEDE POPÜLER”

Alanya, Litvanya’da olduğu gibi burada da oldukça popüler. Türk Hava Yolları’nın (THY) Letonya Bölge Müdürü Taner Temel, THY’nin burada oldukça sevildiğini ve her geçen yıl daha çok Baltıklıyı taşıdıklarını, fuara bakanlık dışında ayrı bir stant ile katıldıklarını ve konu Türkiye olunca her türlü alanda beraber çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi.

“TÜRK ŞEHİTLİĞİ VAR”

Kış aylarında 5 sefer, fakat yazın her gün uçtuklarını söyleyen Temel, 2018’de Baltık kuruluşunun 100. Yıldönümü nedeniyle Estonya ve Litvanya’da şubat, Letonya’da ise kasım ayında büyük etkinliklerle kutlama yapılacağını dile getirdi. Türk halkının ziyaretleri sırasında Riga’ya 80 kilometre uzaklıkta bulunan Cesis’te Türk Şehitliği’ni de ziyaret edebileceklerini söyledi. Burası 1877-1878 yıllarında yapılan, Rumi takvimine göre 1293 senesine denk geldiği için 93 Harbi olarak adlandırılan savaşta şehit düşen 26 askerimizin mezarının olduğu yer.

“OTEL İŞLETMELERİ ACENTALARA DESTEK OLUYOR”

Balttour’da Bakanlık 45 metrekare yer üzerinde Türkiye’nin tanıtımını yaparken bölgesel olarak Alanya ile birlikte Kemer, alanda yer aldı. Acentalara destek olmak amacıyla Alanya’dan birçok otel işletmecisi fuara katıldı. Otel işletmeleri operatörlerle aynı çatı altında tanıtım yaparak aynı zamanda Alanya markasına destek veriyorlar. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Riga Büyükelçimiz Sayın Hayri Hayret Yalav, standımızı ziyaret etti. Kendisine çalışmalarımız hakkında ayrıntılı bilgiler verdik.