KORONAVİRÜS SONRASI BATI ANTALYA BÖLGEMİZ TURİZM AÇISINDAN ÇOK ŞANSLI!

TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin, Turizm Dosyası İnstagram Canlı Yayınına katılarak gündemi değerlendirdi.

KORONAVİRÜS SONRASI BATI ANTALYA BÖLGEMİZ TURİZM AÇISINDAN ÇOK ŞANSLI!

Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs, ülkemizi de büyük bir şekilde etkilerken, birçok sektör virüsün etkisinin ortadan geçmesi için evde kalmaya devam ediyor. TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin de işini evden yöneten isimlerden birisi. Zorlu bir süreç içinde olduklarını ancak geleceğe de umutla baktıklarını ifade eden Rıza Perçin, Turizm Dosyası İnstagram Canlı Yayınına katılarak gündemi değerlendirdi.

Zor ama gelecek adına umutlu bir dönem yaşıyoruz!

Zor bir süreçten geçtiklerini ısrarla vurgulayan Rıza Perçin, şu anda her şeyden önce bu sıkıntının ortadan kalkmasının en büyük ilacının evde kalmanın olduğunu belirterek, başta üyeleri ve turizmciler olmak üzere tüm halkı şu an için evlerinde kalmaya davet etti.
Başkan Rıza Perçin “ Hiç ummadığımız ve düşünmediğimiz bir kriz ile karşı karşıya kaldık. Dünyanın dört bir yanı Coronavirüs belası ile boğuşuyor. Özellikle Avrupa bu konuda çok kötü bir sınav veriyor. İtalya,İspanya ve İngiltere ölümlerin yoğun olduğu ve vakaların da çok yoğun bir bölge haline geldi. Biz bu konuda her şeye rağmen önceden alınan bir takım tedbirler ile bu işi daha iyi yönettiğimizi söyleyebilirim. Şu anda işten güçten çok sağlığımızı düşünme zamanı. Ben yaklaşık 15 günden bu yana dışarıya çıkmıyorum, kimseyi evime almıyorum. İzolasyonu tamamen kestim. İşlerimizi olabildiği oranda evden idare etmeye çalışıyorum. İnşallah bu günlerde bitecek ve o eski hareketli günlerimize döneceğiz” dedi.
Bundan sonra hijyen ve temizlik ön planda olacak!
Bundan sonra turizmde bir takım değişikliliklerin de kaçınılmaz bir durum oluşturacağına da dikkat çeken Rıza Perçin” Koronavirüs sonrası artık yeni bir döneme gireceğimize inanıyorum. Bundan sonra hijyen ve temizlik ön planda olacak. Başta oteller olmak üzere turizmciler, bu konuda hijyeni daha ön planda tutacak. Sağlık her şeyin önünde yer alacak. Bu konuya yatırım yapan turizmciler daha çok kazanacak. Bundan sonra insanlar kalabalık ortamlardan daha çok sakin bir turizm anlayışını seçecekler. Daha çok doğa ön plana çıkacak” dedi.

Batı Antalya her zaman gözde!

Batı Antalya Bölgesinin doğa ve tarih bakımından her zaman ön planda olduğunu ve bundan sonra da daha çok ön planda olacağını söyleyen TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin “ Bölgemizde aldığımız bilgilere göre herhangi bir Koronavirüs vakası yok. Buda bizim için bir şans. Bu şekilde kurallara uyarsak, vakanın olmamasının da ileride bölgemiz adına bir şans, joker olacağını düşünüyorum. Bölgemiz Kemer’den Fethiye’ye uzanan bantta yer alıyor. Doğa harikası, nefis denizi ve özellikle tarihi bölgeleri ile insanları her zaman kendisine çekiyor. Koronovirüs sonrası bölgemiz en çok tercih edilen bölgeler arasında yer alacak. Likya Yolu ile, Olympos Teleferiği, Phaselis, Olympos ve Adrasan’ı, Noel Baba ve Myra Antik Kneti, Batık Kent Kekova, Patara ve Kemer, Demre, Kaş ilçelerimizde misafirlerimizi tekrar ağırlamak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Patara Yılı bölgemiz için bir şans!

2020 Yılının Bölgelerinde yer alan Patara Yılı olduğunu ancak yaşanan kriz ile şu anda ikinci planda yer aldığına da dikkat çeken Başkan Rıza Perçin “ 2020 Yılı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy tarafından Patara yılı ilan edilmişti. Bu bölgemiz için büyük bir şans. Koronavirüs etkisinin ortadan kalkıp her şeyin normalleşmesi ile Patara Yılı ön plana çıkacak diye düşünüyorum. Bu konuda Sayın Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy’un da Patara Yılının uzatılması konusunda açıklaması var. Patara’nın hakkını her zaman Patara’ya vereceklerini söyledi. Bu bakımdan Patara yılı, bölgemiz açısında her zaman ön planda olacak. Bizlerde Koronavirüs sonrası Patara’ya ayrı bir önem verip tüm üyelerimiz ile birlikte bu bölgeyi daha çok ön plana çıkarmayı planlıyoruz. Toplantılarımızın bir bölümünü dikkat çekmek için burada yapıp, yine TÜRSAB üyesi olan Türkiye’nin dört bir yanından üyeyi de bu bölgeye getirip Patara’yı tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor” dedi.