KEMİAD ÇALIŞMA KOMİTELERİ KARARLARINI AÇIKLADI

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Son dönemde Kemer’in en aktif Dernekleri arasında yer alan KEMİAD ( Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği ) düzenlediği toplantı ile oluşturduğu çalışma komitelerin kararlarını açıkladı.

KEMİAD ÇALIŞMA KOMİTELERİ KARARLARINI AÇIKLADI

Kemer Pastanesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Komite Başkanları yer aldı. Toplantıya katılan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, KEMİAD Komite Başkanlarının isteklerini ve çözüm önerilerine yönelik düşüncelerini dinledi ve uygulama adına not aldı.

Başkan Topaloğlu “ KEMİAD ile iyi bir işbirliği içerisindeyiz!”

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, KEMİAD ile iyi bir işbirliği içerisinde olduklarını belirterek, KEMİAD’ın yaptıkları çalışmaları yakından takip ettiklerini ve Kemer’in yararına gerçekleşecek her türlü çalışmaya katkı vermeye hazır olduklarını söyledi.
Başkan Topaloğlu, geçtiğimiz hafta Rusya’da gerçekleşen Türk Günleri etkinliğine katıldıklarını belirterek, burada Kemer adına tanıtım yaptıklarını ve çok sayıda Rus turizmci ile de bir araya geldiklerini ve turizmcilerin bu organizasyon sonrası Polonya ve Ukrayna’da da aynı etkinliklerin devam edilmesi konusunda görüş birliğine varıldığını söyledi.  
Başkan Topaloğlu kendisinin de katılacağı, 25 Haziran’da Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Turizm İl Müdürü İbrahim Acar ve turizmcilerin de yer alacağı ve konunun Kemer olacağı bir toplantının da gerçekleşeceğini de ifade ederek bunun da Kemer adına önemli bir gelişme olacağını söyledi.

KEMAİD Başkanı Rıza Sönmez gelişmeleri paylaştı

KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez yaptığı konuşmasında, Kemer turizmin son durumunu özetledi. Başkan Sönmez “ KEMİAD olarak komiteler oluşturarak dernekçilik yapacağımızı açıklamıştık. Bugün itibarı ile de oluşturmuş olduğumuz komitelerin Başkanları ile kendi uzmanlık alanlarında görüşlerini paylaşıyor olmalarından dolayı büyük bir utluluk içerisindeyiz. Komite Başkanlarımızın değerli fikirlerinden dolayı her birini ayrı ayrı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. ” dedi.
“Kemer için bir Fikrim var 2019” konulu proje hakkında da bilgiler veren Başkan Sönmez, “ Bu konuda jüri ile ilgili çalışmalarımızı tamladık. Akademisyenlerimizin turizmcilerimiz ve sanatçılarımızdan oluşan jürimizin akabinde kemericinbirfikrim var.com adlı sitemizin yayını için çalışmalarımız devam ediyor.  Tamamlandığında bir lansman ile projeyi Kemer’de ve Tüm Türkiye’de duyuracağız.  Bu projemizin amacı, Kemerimizi misafirlerimizin gözünde iz bırakan bir eseri kazandırmak ve Kemer’e kadar gelen misafirlerimizin tüm Kemer’i gezmesi için cazibe içeren projeleri gündeme getirmektir” dedi.

Son dönem KEMİAD olarak gerçekleştirdikleri sokak müzikleri etkinliklerinin Kemer’e olan katkısını da dile getiren Başkan Rıza Sönmez, “Kemer’de “sokak müzikleri düzenlenmesi gerekir” diye başladığımız yönetim ve komitemizin icraatı olarak 2 defa sokak müzikleri etkinliği düzenlenmiş ve çok olumlu tepki alınmıştır. Ancak bu etkinliklerin daha sık ve sürekli olması zorunludur. En kısa zamanda karikatürist ve canlı müzikler ile faaliyetler devam edecektir. Ayrıca Kemer Her yerde kitap okuyor projesi başlatıldı. Bu projeye inanıyor Kemer’e pozitif imaj değer katacağını düşünüyoruz. Bu nedenle kütüphane oluşturmaya devam edeceğiz. Kemerdeki işletmeleri bu konuda duyarlı olamaya davet ediyoruz ” dedi.
KEMİAD olarak tanıtım kataloglarının hazırlandığına da dikkat çeken Başkan Rıza Sönmez, “Kemer’e gelen ve Kemer’i bilmeyen Kemer’i oteli ve saat kulesinden ibaret bilen turistin tatil süresini çok aktif değerlendirmesi için derneğimizce tanıtım kataloglarını turistlerin ulaşabileceği birçok noktaya dağıtarak bilgilendirmeye çalışıyoruz. Ancak bunun yanında otellerin içinde yapılacak tanıtım köşeleri ile birlikte Kemer Belediyesince de üstü açık otobüsler ile ücretsiz Beldibi’nden Tekirova’ya kadar ring seferleri acilen konularak otobüslerde Kemer’i tanıtan bilgilendirmelere yer verilmelidir. Kemer gibi dünyanın gözbebeği Kemer’imizde hala Tuvalet sorunundan bahsediyorsak ki öyle bu bize yakışmamaktadır” diye konuştu.

Komite Üyeleri neler dedi?

Mehmet AKBABA / Ulaşım Ve Gezi Komitesi Başkanı
“İlk hedefimiz sakin ve hareketsiz geçen kış dönemlerine hareket katmaya çalışmak olacaktır. Bunun ilk adımlarına ve tanıtımına geçtiğimiz kış içinde başladık, Bu kış döneminde de devam edeceğimiz "soğuk kış günlerinde sıcak bir nefes; Kemer" sloganı ile hazırladığımız Antalya ili, ilçeleri ve yakın illerden günübirlik (Burdur, Isparta, Denizli, Afyon vb) ile,  İkinci etapta Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlerden konaklamalı paketler şeklinde çalışmalarımızı yapıyoruz.
İkinci çalışmamız gezi ve ulaşımın en büyük maliyeti olan yakıt ücretlerinde indirimli yakıt alım anlaşması yapmak üzere çalışmalarımıza başladık. Bu indirimli yakıttan tüm KEMİAD Üyelerinin faydalanabileceği şekilde bir çalışma içerisindeyiz.
Otellerde konaklayan yerli ve yabancı misafirler, bazen sıcak olan hava koşullarında uzun süreler boş dolmuş (toplu taşıma aracı) beklemekte, gelen araçlarda genellikle ayakta seyahat etmek durumunda kalmaktadır. Bu araçların bazılarında klimalar verimli çalışmamakta ve/veya aşırı kalabalıktan dolayı yetersiz kalmaktadır. Minibüs sürelerinin frekansının yetersizliği, hareket eden aracın yolcu alabilmek için düşük hızda hareket etmesi misafirleri rahatsız etmekte ve otelden çıkışlarını olumsuz etkilemektedir. Bu konularda ilgili birimler ile koordine olarak, örneğin duraklarda gelecek otobüsün saatinin ilan edilmesi gibi özellikle yaz döneminde sorunun çözümü ile ilgili projeler geliştirilmelidir. Raylı sistem Kemer’in hayali olduğunu söylemeye gerek bile yoktur”

Levent TOKAÇ / Deniz Faaliyetleri Komitesi Başkanı
“Turizmin başladığı şu günlerde Yatların eğlence adı altında canlı müzik yaparlarken ses seviyelerinin ve kalitelerinin rahatsız edici olması nedeni ile çevreye verilen ses kirliliğine izin verilmemesi gerektiği kanaatindeyiz”

Ozan GÜVEN / Sağlık Ve Spor Turizmi Komitesi Başkanı
“Sağlık turizmi ile ilgili olarak Kemer’e hizmet veren özel hastanelerimize destek vermekteyiz. Aynı zamanda Kemer Devlet Hastanesinin de yabancı hasta getirme girişimlerini izlemekteyiz. Yine turizm yerlerinde, özellikle saç ekimleri ve estetik operasyonları gibi yaygın operasyonların düzenlenebilmesi için sağlık mevzuatının yeniden gözden geçirilmesi Avrupalı yaşlıların Kemer’de hem tatil hem de sağlık ihtiyaçlarını karşılayan yatırımların desteklenmesi bürokratik süreçlerinde kolaylıklar gösterilmesi en önemli kazanımlardan biri olacaktır.
Kapalı yüzme havuzu başta olmak üzere , çoklu spor kompleksinin olmayışı  sadece 2 adet kapalı spor salonunun bulunması da Kemer’in en büyük sorunlarından biridir. Mevcut kapalı salonların yoğun şekilde kullanılmasından mutlu olmaktayız ancak yoğun ve yanlış kullanımlar sonucunda Kemer Merkez  spor salonunun zemininde yaşanan problemlerin giderilmesi gerekir. Bu sorun hem ilçe sporcularına hem de turizme zararı olmaktadır. Kemer Merkez  spor salonunun bitişiğindeki alanın çok kısa sürede ve çok az bir düzenleme ile bocce alanına dönüştürülmesi mümkün olup, ilçemize daha fazla spor gruplarının gelmesine vesile olacaktır.
 Futbol Turizminden 1000/1 nemalanan Kemer’de bir müteşebbisimizin dokuz adet futbol sahası oluşturma gayretinden haberdar olduk son derece mutluyuz. Futbol Turizmi adına da şu an da sadece bir firma Kemer tanıtımı ve kemere yatırım yapmaktadır.Ayrıca yapılmayanı yapıp bir buz hokeyi kompleksi  oluşturup Avrupa ve Doğu Avrupa ülkelerinin takımları yaz ve kış aylarında Kemeri tercih edebilir. Tüm Kemer’in bu girişimleri desteklemesi ve sabretmesi gerekir.
Kışın açık otel sayısının az olması ve fiyatlarının makul seviyede olmayışı sadece spor turizmini değil ,deniz güneş kum harici Kemerimizin alternatif turizmini de olumsuz etkilemektedir. Kemerimizin alternatif turizmini de(Trekking ve Av Turizmi) olumsuz etkilemektedir. Ayrıca çok iyi bilinmelidir ki , doğru ve etkili tanıtım yapmadan da bütün bu yatırımlar, cevapsız kalacaktır. Her sektörde Arz , doğru talepkara yapılmalıdır. Arz talep dengesi doğru yaratılmalı ve arz sonrası sabredilmelidir”

Ahmet AYKAÇ / Avrupalı Yerleşikleri Komitesi Başkanı
“Yabancı diplomat ve konsolosluklar arasında yapılan Diplomat Cup futbol turnuvası ile dünya milletlerini bir araya getirerek dostluk ve kardeşlik havasını geliştiren ve Kemer’imizin haberler ve sosyal medya aracılığı ile dünyaya eşi benzeri olmayan bir tanıtım fırsatı yakalamıştır. Bu nedenle turnuvaya destekleri olan öncelikle Kemer Belediyesi ve KETOB’a ayrıca tüm diğer destek verenlere şükranlarımızı sunuyoruz.Norveçli misafirlerimizin Kurtuluş Günleri de kutlanmış, bu kutlamalarda devam ettirilerek misafirlerimize güzel hatıralar yaşatması turizmimize kazanım olacaktır. Ayrıca Alman misafirlerimizin de özel günlerinin kutlanması gerekir. Bu konuda Kemiad olarak ve diğer birimlerce de desteklenerek geliştirilmesi ihtiyaç haline gelmiştir. Yabancı diplomat ve konsolosluklar arasında yapılan Diplomat Cup futbol turnuvası ile dünya milletlerini bir araya getirerek dostluk ve kardeşlik havasını geliştiren ve Kemer’imizin haberler ve sosyal medya aracılığı ile dünyaya eşi benzeri olmayan bir tanıtım fırsatı yakalamıştır. Bu nedenle turnuvaya destekleri olan öncelikle Kemer Belediyesi ve KETOB’a ayrıca tüm diğer destek verenlere şükranlarımızı sunuyoruz.Rusların kutladığı 9 Mayıs günü Kemer’imizde tüm Antalya’dan gelen yoğun bir katılımla gerçekleşmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ediyor bu etkinliğin devamının genişletilerek sürdürülmesini temenni ediyoruz”

Gürhan ÇELİK / Serbest Meslek Komitesi Başkanı
“Serbest meslek mensubu arkadaşlarımızın mensup oldukları Meslek Odalarından bağımsız Kemer özelinde sorunlarımızın çözümü için Kemiad üyesi olmaya davet ediyoruz. Doktorlar, Avukatlar, Mali Müşavirler, Mimarlar ve diğer serbest meslek erbabını  Kemiad ile eş güdümlü çalışmalarda kapımızın her zaman açık olduğunu kamuoyu nezdinde bilmenizi ister, katkı, eleştiri ve her türlü düşüncelerinizi, bizimle paylaşmanızı canı gönülden temenni ederiz”

Hasan AKTAŞ / Ticari Faaliyetler Komitesi Başkanı
“Kemer’de turizm ve ya diğer faaliyetlerden elde edilen hasılatın, olabildiği kadar Kemer’de olan yerel esnafımıza iş gördürülerek harcanması, sanayi esnafı ve ya yerel esnafımızın desteklenmesi gerektiği kanaatindeyiz. Özetle Kemer’de kazanılanın Kemer’de harcanmasını temenni ediyoruz.Kemer'de sosyal faaliyetlerin gelişmesi gerekir. Sinema, tiyatro ve diğer sanatsal etkinlikler yapılmalı. Memurlar için lokal açılmalıdır. Kındılçeşme çadır kamp alanı olarak yeniden halka açılması sağlanmalıdır. Bu konuda dava KEMİAD tarafından yakinen takip edilmektedir. Tüm bunlarla Kemer’in  ticari faaliyetlere katkı sağlanmalıdır”

Ali Nail KILIÇ / Konaklama Komitesi Başkan Yardımcısı
“Kemer’de başlayan 2019 sezonu doluluk olarak beklenen artışı sağlamamıştır. Ancak %8- 10 oranında  fiyat artışı yakalanabilmiştir. Ancak küçük otel ve pansiyonların dolulukları her zaman olduğu gibi yüksek kapasitede gerçekleşmemiştir. Küçük otel ve pansiyonların her şey dahil olmayıp oda kahvaltı hizmet verdikleri dikkate alındığında aynı zamanda çarşıyı desteklemesi nedeni ile özel önem verilerek tanıtım ve pazarlamaya tabi tutulması önemli bir ihtiyaçtır. Bu konuda turizmin tüm taraflarını görev almaya davet ediyoruz”