KEMER’İN EN ÖNEMLİ TERCİH SEBEBİ, DOĞASI...

Yerel noktada da insanların otel dışında yapacağı etkinliklerin artması gerektiğini de dile getiren Figen Erkan, “Tabii ki otellerimiz çok iyi hizmetler veriyor ama insanlar otel dışında da farklı paylaşımlar farklı ortamlar yaşamak istiyorlar. Özellikle Kemer bu konuda çarşılarında biraz daha turiste dönük aksiyonlar yapmalı” diye konuştu.

Jolly Tur Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Figer Erkan Kemer’i Halil Öncü’ye değerlendirdi. Sezonu Kemer özelinde değerlendiren Erkan, “Sektör iki sendir sıkıntılı günler geçiriyor. Sadece 2016 yılı değil, 2015 yılında Rusya’daki düşüş ile başlayan bir politikanın bütün turizmi etkilediği gibi Kemer’i de etkiledi. Turizmci olarak bunun farkındayız. Biz iç pazarda Kemer bölgesini elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz. Bizim için Kemer her zaman öncelikli destinasyonlardan geliyor.  Ama Kemer’in son yıllarda yatırım ağırlıklı olarak  Rus pazarına yöneliyor olması, beklide Kemer’i bu yıl turizmde en çok sıkıntılı yaşayan bölgelerin başında tuttu. İç Pazar olarak bakarsak 30. Yılımızı kutluyoruz ve bu süre içerisinde Kemer her zaman öncelikli destinasyonlarımızdan birisi olmuştur. Ve her zamanda müşteriye bakış açısından Kemer’i ön plana çıkarmayı tercih etmişizdir”



Her zaman Kemer potansiyelini arttırmak için destek verdik!

Kemer’in tercih edilen destinasyonlar sıralamasında dördüncü sirada yer aldığına da dikkat çeken Erkan “Şu an 2016 yılına baktığımızda ilk üç arasında Kemer yer almıyor ama diğer bölgelerin otel kapasitelerinin artmış olması, yeni otel yatırımlarının artmış olması diğer bölgeleri ön plana çıkartıyor. Aradaki farklar çok büyük rakamlar değil ama Alanya birinci sırada, Bodrum ikinci sırada ve Side’de üçüncü sırada yer alıyor. Kemer ise dördüncü sırada yer alıyor. Bu sene daha fazla efor sarf etmeye çalıştık. Her zaman Kemer potansiyelini arttırmak için destek verdik.  2017 yılına hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Özellikle marketing tarafında ciddi çalışmalar yapıyoruz.  Bu konuda % 30 gibi bir artış hedefliyoruz. Toplamda 2017 yılında bir milyon tatilciye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Kemer de bizim için önem taşıyor. Kemer bizim ilk turizme başladığımız yerlerden bir tanesi.  Çünkü Kemer turizmin doğduğu bir yerdir. Burada otelci dostlarımızdan gerekli desteği alacağımıza inanıyorum. Birlikte güzel işler başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Kemer’in en çok tercih edilmesinin sebebi doğası!

Yapılan anketlerde ve Pazar değerlendirmelerinde Kemer’i tercih sebeplerinin başında doğasının güzelliği, temiz denizi geldiğini belirten Figen Erkan, bunların bozulmaması gerektiğini sözlerine ekledi. Erkan “Sürekli müşteri anketleri ve Pazar araştırmaları yapıyoruz. Kemer’in en çok tercih edilmesinin sebebi doğası.  Bununda bozulmaması gerekiyor. Buna çok dikkat edilmesi gerekiyor. Kemer’in çok güzel ve temiz bir denizi var. Genelde otelde verilen hizmet kalitesi çok yüksek.  Yerel noktada da insanların otel dışında da yapacağı etkinliklerin artması gerekiyor.  Tabii ki otellerimiz çok iyi hizmetler veriyor ama insanlar otel dışında da farklı paylaşımlar farklı ortamlar yaşamak istiyorlar. Özellikle Kemer bu konuda çarşılarında biraz daha turiste dönük aksiyonlar yapmalı” diye konuştu.