KEMER’İN EN BÜYÜK DERDİ ‘MİSAFİR PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİ’

Kemer Turizmci ve İşadamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez Turizm Haftası nedeniyle yaptığı açıklamasında, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

KEMER’İN EN BÜYÜK DERDİ ‘MİSAFİR PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİ’

“Dünya Turizm Günü ve Haftasına girdiğimiz bu günlerde güzel Kemer’imiz yeni bir sezona daha girdi. Pandemi bitiyor turizm normale dönecek diye beklerken Ukrayna Rusya Savaşının başlaması ile yeniden derinden bir kriz ile karşı karşıya kaldık. Ama bu savaş bizlere bir ülkede huzurun, güvenliğin ve üretimin ne kadar kıymetli değerler olduğunu hatırlattı. Savaşta yaşanan trajediler insanlık için çok derinden üzüntülere sebep oldu ve olmaya devam ediyor.”

Orman yangınları konusunda hazırlıklı olmalıyız!

“Geçen yaz yaşadığımız orman yangınları ciğerlerimizi de yaktı. Kemer’imizde duyarlı halkımız ve özellike gençlerimiz sayesinde yangınları ucuz atlattık. Değişen küresel İklim etkilerini de düşündüğümüzde 2022 yılında orman yangınları konusunda hazırlıklarımızı çok ciddi gözden geçirmeliyiz. İnşallah hiçbir karış ormanımız yanmaz. “

Fiyatlarıdaki artış % 100 ‘leri aştı!

“Ülkemizde pandemi ve savaş etkisi ile üretim çarklarının yavaşlaması ile ürün tedarik etmekte güçlük çekmeye başladık. Bu durum anında enflasyonist etki yaptı. Ülkemiz insanı özellikle asgari ücretle çalışanlar çok ciddi geçim derdi ile karşı karşıya kaldılar. Kurlar ekonomi politikalarının da etkisiyle % 65 oranında devalüasyon sonucunu getirdi. Milli gelirimiz çığ gibi eridi. Cari açığımızı kapatamadık. Emtia Fiyatlarındaki artış % 100 ‘leri de aştı. Mevcut cari açığın kapatılmasında en önemli sektörün turizm olduğu artık daha net anlaşıldı. “

Misafir Pazar çeşitliliği en büyük yapısal sorunumuz!

“Kemer turizminin en yapısal sorunlarında birisi  MİSAFİR PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİ olmamasıdır. Sadece Rus ve Baltık pazarına dönmüş olmamız, Avrupa pazarında olmayışımız ve İç pazara önem vermeyişimiz maalesef bu yıl Kemer’deki krizin sebebi oldu, özellikle Belek, Manavgat, Alanya bölgelerinde Turizm önemli bir kayba uğramazken biz Kemer’de çok zor durumda sezonu açıyoruz.”

Kemer olarak çok özel turizm destinasyonuz!

“Bir diğer önemli konu KEMER TURİZM ANAYASASI’nın ilk defa hayata geçirilecek olmasıdır. Turizm Üç saç ayağıdır; Otel Acenta ve Esnaf. Şayet bu ayakların biri ihmal edilirse turizm zarar görür, maddi kayba uğrar, kaliteyi kaydederiz.  Esnaf dediğimiz grupta işletmeciler ve taşımacıları birlikte düşünmek gerekir. İşini düzgün yapan Esnaf her zaman başımızın tacıdır. Onların haklarını savunmak  turizmin gereğidir. Ancak şu unutulmamalıdır ki hiçbir esnafın kendi ekonomik kaygısıyla veya başka bir kaygıyla gelen misafirlerimize fiyat etiketi olmaksızın satış yapma hakkı yoktur. Turiste keyfi muamele yapma hakkı yoktur. Rahatsız edemez. Çok özel turizm destinasyonu olan Kemer’in imajına zarar veremez. Marka değerimizi hak ettiği yerlere yükseltmek için Kemer Belediye Meclisince oybirliği ile karara bağlanan Kemer Turizm Anayasamız uygulanmalı ve çok sıkı bir şekilde DENETLENMELİDİR.”

Umarım uzun zamandır yaşadığımız kriz ortamı son bulur!

“Dünya Turizm Haftasındayız, inşallah sezon başında alacağımız barış haberleri ile hem insanlık adına hem de Kemer adına yüzümüz güler. Uzun zamandır yaşadığımız kriz ortamı son bulur. Tüm turizmcilerin dünya turizm haftasını kutluyor ve Kemer’de yaşayan tüm Kemer’in marka şehir olması için çalışan,  isteyen, dileyen, destekleyen, Kemer’i yaşayan güzel insanlarımıza hayırlı sezonlar dileriz.”