KAŞ,KORONANIN BİTMESİNİ VE SEZONU BEKLİYOR!

Antalya’nın 19 ilçesinden birisi olan ve doğal güzellikleri ile adeta kendisine hayran bıraktıran Kaş, koronavirüs sürecinin bitmesi ile turizm hareketliliğine dönüş yapmayı bekliyor.

KAŞ,KORONANIN BİTMESİNİ VE SEZONU BEKLİYOR!

Turizm Yazarı Halil Öncü, Kaş’a giderek, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’tan gündem ile ilgili görüşlerini aldı.

Kaş sezona hazır!

Halen İlçede bir sessizlik hakim. Esnafların birçoğu kapalı ve İlçede pandemi genelgeleri harfiyen uygulanıyor. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş zor bir süreçten geçtiklerini bu süreyi de en az zarar ve sıkıntısız atlatmak için gayret içine olduklarını söylüyor:

“Zor bir süreçten geçiyoruz. Antalya ve Kaş olarak bu süreçte en az zararla, en az kayıpla nasıl çıkarız bunun yollarını ararken, bizde Belediye olarak elimizden gelen katkıyı, desteği vererek bu dönemin sıkıntısız geçmesi noktasında gayret içerisindeyiz. Bütün kamu kurumlarının adlığı tedbirler, önlemlerle Belediye olarak bizde tedbirleri almaya çalıştık ve vatandaşlarımıza destek olduk. Kaş Coğrafyası büyük bir alan. İnsanlarımızda hem bu tedbirin önemini anlattık ve vatandaşlarımızda bu konunun idraki içindeler. Vatandaş devlet işbirliği ile önemler kapsamında iyi bir çalışma yaptık. Bu önlemler devam ediyor. Şu anda bu süreç geçmiş değil. Bundan sonra da Kaş olarak kamu kurumları ve hemşerilerimiz ile beraber bu süreci yönetmeye çalışacağız”

Kaş’ın şu anda bir sessizlik içerisinde olduğunu ancak sezona hazır olduğunu söyleyen Başkan Ulutaş, turizm hareketliliğini de dört gözle beklediklerini ifade ediyor:

“Kaş sezona hazır. Ama burada tabi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında restoranlar, cafeler, birçok işletme, oteller, pansiyonlar, villalar kapalı. Dolayısı ile de süreç takip edilecek. Buradaki vakaların tamamen ortadan kalkması en büyük beklentimiz. İnşallah önümüzdeki süreçte ilgili birimler açıklamalar yapacaktır. Ona göre de Kaş,  yapması gereken çalışmaları yapacak ve alması gereken tavırları alacaktır”

Deniz Ticaret Odası ile işbirliği içinde çalışıyoruz!

Başkan Mutlu Ulutaş, Denizci kent Kaş’ta Deniz Ticaret Odası ile iyi bir işbirliği içinde olduklarını söylerken,  her türlü katkı ve destekleri için Deniz Ticaret Odasına teşekkür ediyor:
“Deniz Ticaret Odası ile birlikte çalışıyoruz. Buradaki Kaş Balıkçı Barınağı ve oradaki limanımızın, Belediyemiz işletmeciliğini yapıyor.  Burada bizim Balıkçılarımız var, teknecilerimiz var, yat turu yapan arkadaşlarımız var. Dalış Turizmi yapan çok sayıda arkadaşımız var. Onlarla birlikte bir araya gelerek zaman zaman görüşmelerimiz var. Onların sıkıntılarına çare olmaya çalışıyoruz. Onlar artık teknelerini denize aldılar. Bundan sonraki süreçte, Koronavirüsün tedbirlerine göre buradaki izinlere göre, oluşacak duruma göre turizm için herkes hazır ve nazır.

Bu arada BAKA projemiz var. Burada denizaltı müzemiz yapılacak. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu konuya Deniz Ticaret Odamız da destek veriyor. BAKA ile Belediyemiz destek veriyor. İnşallah deniz altı müzemiz hayata geçtiği zaman bölgemizde ciddi bir dalış turizmi ve denizaltını merak edenler için cazibe merkezi olacağını düşünüyorum. Bu proje Kaş için güzel bir proje. Bu anlamda da katkılarından, desteklerinden dolayı Deniz Ticaret Odamıza teşekkür ediyoruz”

Hep birlikte bütün paydaşlarımız ile gayret içinde olacağız!

Başkan Mutlu Ulutaş konuşmasında, turizmin tüm bileşenleri ile bir bütün olduğunu ve bu bütünlüğün içinde Seyahat Acentalarının olduğunu ifade ediyor ve TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin’e teşekkür ediyor:
“Turizm, Otelcisi, seyahat acentacısı, Belediyesi Deniz Ticaret Odası, tekneciler, dalışçıları, Restorancısı, ve diğer tüm bileşenleri ile bir bütün. Aslında ilçemizde, turizm adına, tüm kurumlar,esnafımız ile iç içe müştereken hareket ediyoruz. Sağ olsun TÜRSAB Batı Antalya Başkanı Rıza Perçin Bey de bize her zaman desteğini ve katkısını esirgemez. Biz kendisinden ziyadesi ile memnunuz. Sayın Başkan, burada da Batı Antalya’nın TÜRSAB temsilciliğini yürüyor. İnşallah bundan sonraki süreçte, turizme ivme kazandırmak için, turizmin Kaş’ta, Kaş’ın da turizmde daha iyi bir noktaya taşınması için hep birlikte bütün paydaşlarımız ile gayret içinde olacağız”

Pandemi sonrası Patara yılını en iyi şekilde gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz!

2020 yılı Patara Yılının bölgeleri için oldukça önemli olduğunu da ifade eden Başkan Mutlu Ulutaş, Patara’nın denizi, kumu, doğası, bakir yapısı ve bütün cömertliği ile gelecek misafirlerini beklediğini ifade ederken, Korona sonrası bölgeye ziyaret sayılarının aratacağını belirtti:

“Son günlerde basında da yer aldığı gibi The Guradian Gazetesi Avrupa’nın en popüler 30 plajı içerisinde Patara plajını da gösterdi. Buda şunu ortaya koyuyor. Kaş’ın, Patara’nın denizi, kumu, doğası, bakir yapısı burada bütün cömertliği ile gelecek misafirlerini bekliyor. Bunun yanında tabi , 2020 yılının Patara yılı olması, bizim için çok önemli. Bununla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız zaten talimatları doğrultusunda orada kazı alanındaki çalışmalar şu anda devam ediyor. Orada bilindiği üzere bir antik fener var. Bu fenerin tamiri ile ilgili ihalesi yapıldı ve çalışma başlatıldı. Karşılama merkezi ve Tiyatronun çalışması başlatıldı. Bunların yanında yine orada Telsiz ve Telgraf istasyonu var. Burası ile ilgili ödeneklerin aktarılması ile çalışmalar başlatıldı. İstimlak çalışmaları devam ediyor. Patara antik kentinde çalışmalar daha da hızlı devam edecek. Oradaki etkinliklerin bir an önce başlamasını arzu ediyorduk. Bunlar koronavirüs nedeniyle ötelendi. İnşallah bundan sonraki süreçte dünyanın Koronavirüsten arınıp, normalleşmesinden sonra Patara yılını en iyi şekilde gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Tabii gönül ister ki 2020 yılı olduğu gibi 2021 yılının da Patara yılı olarak devam etmesi”