KAMU KURUMLARI VE ÖZEL SEKTÖRDEN DESTEK BEKLİYORUZ!

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Geçtiğimiz ay sonunda dört gün boyunca Antalya'nın Kemer ilçesinde dokuzuncusu düzenlenen “Sea To Sky Enduro” organizasyonunun yansımalarını değerlendiren organizasyon sorumlusu Kemer Enduro Kulübü Başkanı Semih Özdemir, “İnanılmaz bir tanıtıma imza attık. Sea To Sky Enduro Yarışları ile Dünya Kemer’i konuştu” dedi.

KAMU KURUMLARI VE ÖZEL SEKTÖRDEN DESTEK BEKLİYORUZ!

Başkan Özdemir bu yıl ana sponsordan yoksun bir şekilde şampiyonayı gerçekleştirdiklerine de dikkat çekerek, “Başarılı bir organizasyondu. Ulusal ve Uluslararası medya ve özellikle sosyal medya da Kemer ve organizasyonumuz Sea To Sky Enduro yarışları büyük ilgi çekti. Gelecek yıl 10.sunu düzenleyeceğimiz yarışlarımız için daha şimdiden çalışmalara ve sponsor arayışlarına başladık. Kamu kurum ve özel sektör kuruluşlarımızın bunu fark edip gelecek yıl 10.sunu gerçekleştireceğimiz Kemer Sea To Sky Enduro yarışlarına gereken desteği vermelerini bekliyoruz” dedi.

Kemer Enduro için çok uygun bir coğrafyaya sahip!

Kemer’in Enduro sporu için oldukça büyüleyici bir coğrafyaya sahip olduklarını belirten Semih Özdemir, “Coğrafyamız Enduro sporu için oldukça uygun. Bunun yanında Kemer olarak turizm kenti olmamız da ilginin buraya önemini arttırıyor. Tatil şehriyiz. Sporcularımız buraya geldiklerinde hem denize girebiliyorlar, her yarışıyorlar, hem de dağlara çıkıyorlar. Startı deniz kenarından sıcakta alıp, Tahtalı zirvesinde çok soğuk bir ortamda noktalayabiliyorlar. Havayolu açısından özellikle Avrupa’dan buraya çok rahat bir şekilde ulaşabiliyorlar. Fiyatlarımız oldukça uygun. Dolayısı ile onlar için oldukça uygun bir bölge ve çok da uygun bir coğrafi yapımız var” dedi.

Yarış sonrası çok güzel geri dönüşler aldık ve almaya da devam ediyoruz!

Başkan Özdemir yarışa katılanların ülkelerine oldukça memnun döndüklerini de dile getirirken, “Geçen senelerde bizleri eleştirinler ve tavsiyede bulununlar bu yıl organizasyonumuzu oldukça başarılı buldular. Parkuru beğendiler, padok alanını beğendiler, madalya törenini ve sonrasındaki eğlence partisini çok beğendiler. Parkurdaki işaretlemelerimiz çok güzeldi. Bu yıl geçtiğimiz yıllardan bizlere gelen talepler üzerine dört güne çıkarttık. Kanyon yarışı eklemiştik yarışlarımıza. Ana sponsorsuz bu yarış nasıl olacak diye merak edenler oldu. Ekibimiz, ekipmanlarımız ve tecrübelerimizle bu yarışın üstesinden geldik. Yarış sonrası çok güzel geri dönüşler aldık ve almaya da devam ediyoruz” dedi.

İnanılmaz bir tanıtıma imza attık!

Tanıtım anlamında özellikle de Sosyal medya üzerinde inanılmaz bir tanıtıma imza attıklarını da söylerken, “Yarış esnasında canlı yayınlar ile 150 binleri bulan yarış sever bizleri buradan takip etti. Roof of Africa Extream Enduro ve Avusturya’dan gelen Organizatörler de yarış boyunca bizim misafirimiz oldular. Bu yarışı onlarda kendi sayfalarında paylaştılar ve basın bültenleri ile desteklediler. Dünyanın en çok takip ettiği Youtube Kanallarında da yarışlarımız an be an yayınlandı ve büyük ilgi gördü. Sea To Sky Enduro yarışları gerek ulusal gerekse de uluslararası bir çok medya kuruluşunda sayfalarca haber olarak yer aldı” dedi.

Kamu kurumları ve özel sektörden destek bekliyoruz!

Organizasyona gereken desteği göremediklerini belirten Başkan Semih Özdemir, kamu kurum ve özel sektör kuruluşlarından destek beklediklerini de sözlerine ekledi. Özdemir, “Maalesef gereken desteği göremiyoruz. Bu da sıkıntılı bir durum. Bu gönül verdiğimiz bir iş. Biz bu işi para kazanmak amacıyla yapmıyoruz. Severek bu işi devam ettiriyoruz. 2005 yılından bu yana bende bu sporu yapıyorum ve bölgemizde çok sayıda Türkiye Şampiyonluklarına imza attık. 9 yıldır da Sea To Sky Uluslararası Enduro Şampiyonasını düzenliyoruz. Bu bir futbol, basketbol ya da salon sporları turnuvası değil. İnanın gönül verilmese kimse bu işi yapmaz. Hal böyle iken maalesef dünyanın dört bir yanında Kemer adını duyurduğumuz bu organizasyonda arabaların yakıtlarını nasıl doldururuz bunu düşünür olduk. Bu organizasyonun özellikle Avrupa ve dünyanın birçok noktasında çok iyi karşılığı var ama Türkiye’de biz bunun karşılığını bir türlü bulamıyoruz. Kurumlardan gerekli desteği tam anlamıyla göremiyoruz. Bu önemli organizasyonun TV’den canlı yayınlanması adına çok uğraştık ve karşılığın da inanılmaz rakamlar istendi bizden. Bu yıl 12 bin dolar civarında misafir ağırlama rakamını ödedik.  Bu ağırladığımız kişilerde büyük yarışların sporcuları, patronları, fabrika yarışçıları. Bu yılı atlatmak için çok büyük bir fedakârlık yaptık. Bunun da yükü çok ağır oldu” diye konuştu.

Bu yıl 10.sunu gerçekleştireceğimiz Kemer Sea To Sky Enduroa yarışlarına sponsor desteği arıyoruz!

Kamu ya da özel kurumlardan gerekli destek almak için çok uğraştıklarını da dile getiren Kemer Enduro Kulübü Başkanı Semih Özdemir 2019 yılında 10. sunu gerçekleştirecekleri “Sea To Sky Enduro” Yarışları için sponsor arayışları içerisinde olduklarını da belirterek, “ Bu yıl örneğin bölgemizdeki otellere gidip, oda ihtiyacımızın olduğunu ve onları da rahatsız etmeyecek ölçüde destek istediğimizi söyledik. Bize ne vereceksiniz? Cevabı ile karşılaştık. Geçen yıl bu yarışın bütçesi 1 Milyon Tl. idi. Bu sene bu yarışları birçok yerden kısarak çok zor şartlarda 500 bin TL. ye çıkarttık. Biz onlardan bu işin yürümesi ve bölgemizin tanıtımı için destek istiyoruz. Maalesef bunu da bulamıyoruz. Antalya gibi bir yerde turizmin başkenti, ekonominin iyi olduğu bir bölgedeyiz. Motor sporları oldukça pahalı bir spor. Bunu yapanların da durumları oldukça düzgün. Ve bu insanlar para bırakabilecek insanlar. Kurumsal işletmelerimizin bunu fark edip gelecek yıl 10.sunu gerçekleştireceğimiz Kemer Sea To Sky Enduro yarışlarına gereken desteği vermelerini bekliyoruz” diye konuştu.