KAÇAK VE İZİNSİZ YAPILAŞMANIN BEDELİNİ,BODRUM'UN EŞSSİZ TABİATI ÖDÜYOR!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında,Kaçak ve izinsiz yapılaşmanın bedelini, Bodrum’un eşsiz tabiatının ödediğini söyledi.

KAÇAK VE İZİNSİZ YAPILAŞMANIN BEDELİNİ,BODRUM'UN EŞSSİZ TABİATI ÖDÜYOR!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Yaşam kaynağımız olan çevreye karşı sorumluluğumuz çok büyük. Attığımız her adımda, bu bilinçle hareket ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Bodrum’da kaçak ve imara aykırı yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Kıyılarımıza yapılan yanlış uygulamalara göz açtırmayacağız, denizimizi, ormanımızı, toprağımızı korumak için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

İklimi, doğası ve zenginlikleriyle asırlardır medeniyetlere ev sahipliği yapan Bodrum’un, bilinçsizce tahrip edilen kıyıları, kirletilen denizleri, talan edilen eşsiz güzellikteki koylarıyla tüm değerlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Başkan Aras, kaçak yapılaşmadan, izinsiz ve bilinçsiz kıyı müdahalelerine, deniz kirliliğine yol açan unsurlardan, totem-tabela gibi Bodrum’un silüetini bozan tüm uygulamalara karşı kararlılıkla mücadele ettiklerini söyledi. Başkan Aras, “Sorumluluğumuz, Bodrum’un tüm doğal zenginliklerini koruyarak gelecek nesillere miras bırakmaktır. Biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için çaba gösterirken, vatandaşlarımızdan da aynı duyarlılığı bekliyoruz.“ diye konuştu. Çevreyi, doğayı, denizi, kıyıları tahrip ve talan eden hiçbir faaliyete göz açtırmayacaklarını kaydeden Aras, “Biz üzerimize düşeni yapsak da, bir avuç duyarsız insanın yol açtığı bazı zararların geri dönüşü ne yazık ki olmuyor. Kesilen para cezaları, kaybettiğimiz tabiatı geri getiremiyor.” İfadelerini kullandı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Kaçak ve izinsiz yapılaşmanın bedelini, Bodrum’un eşsiz tabiatı ödüyor. Kıyılarımız, bilinçsizce tahrip ediliyor, adeta yağmalanıyor. Deniz suyuna ve insan sağlığına zararlı olduğu bilinmesine rağmen sahillerimize mermer ocaklarından çıkan kum dökülüyor, turizm adına endemik bitki türlerimiz feda ediliyor.  Güzelim kıyılarımız, koylarımız, gelişigüzel dolduruluyor, kaçak ve izinsiz iskelelerle yapısı bozuluyor. Sıvı atıklar, karasal atıklar denizlerimizi tehdit ediyor, deniz canlılarını yok ediyor. Özensizce kentin her noktasına dikilen totem ve tabelalar, Bodrum’un silüetini bozuyor. Havamız, toprağımız, suyumuz kirleniyor, yaşam alanlarımız yok oluyor. Denizlerde canlı varlığı azalırken, yeşil alanlarımız her geçen yıl daha da küçülüyor, hayatın devamı anlamına gelen biyolojik çeşitlilik günden güne kayboluyor.

Bodrum Belediyesi olarak, Bodrum'un doğasını korumak ve çevre kirliliği yaratan tüm unsurları ortadan kaldırmak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Bodrum'un ekolojik yaşam alanlarını tehdit eden bütün uygulamalara, Belediyemizin tüm imkanlarıyla müdahale etme konusundaki kararlılığımız sürüyor. Daha  yeşil, daha yaşanabilir ve daha temiz bir Bodrum için gösterdiğimiz bu çabada, vatandaşlarımızın  desteği ve katılımı çok büyük bir önem taşımaktadır.

Bu duygularla, Dünya Çevre Gününüzü kutluyor, tüm vatandaşlarımızı “Bodrum’da Doğa Kazansın” diyerek çıktığımız bu yolda paydaşımız olmaya davet ediyorum.”