İSTANBUL'UN ASIRLIK LEZZETİ ABD YOLCUSU

İSTANBUL'UN ASIRLIK LEZZETİ ABD YOLCUSU
Sultanahmet Köftecisi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın, dedesi Mehmet Seracattin Efendi’nin 95 yıl önce açtığı küçücük dükkânla temellerini attığı işletmenin, bugün sektörünün en çok tanınan markası haline geldiğini söyledi.

İşletmenin, franchise yöntemiyle bir süre önce yurt içinde başlattığı şubeleşme çalışmalarını yurt dışına taşıdığını anlatan Tezçakın, “Bakü, yurt dışı hedeflerimizin ilk adımı oldu. Yoğun talep gördük ikinci şubemizi açtık ve birkaç ay içinde üçüncü şubemizi açıyoruz. Avrupa, Körfez ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri’nde şube açmak için görüşmeler yapıyoruz. Şimdi de fırsatlar ülkesi ABD’den talep geldi. ABD’nin çok saygın marka ve iş adamlarından işbirliği teklifleri aldık. Uzun süredir yapılan görüşmeler olumlu bir noktaya geldi. İşletmemizin 4. Nesil patronlarından oğlum Mert ile yerinde incelemeler yapmak, ön sözleşmeleri imzalamak üzere New York’a gidiyorum. 2015 yılında bu projeyi hayata geçireceğiz. Umarım her şey yolunda gider de bir İstanbul klasiği olan Sultanahmet Köftecisi markasını ABD’de layığıyla tanıtırız” diye konuştu.

“Haydi Amerika’ya” adı altında hayata geçirecekleri projenin sadece şube açmakla sınırlı olmayacağının altını çizen Tezçakın, şunları söyledi:

“Çok uzun süredir bu projeyle bizzat ben ilgileniyorum. ABD piyasasını, tercih edilen ülke mutfaklarını, damak zevklerini ayrıntılı olarak inceledim. Sultanahmet’teki dükkânda her gün ABD’li turist ağırlarız. Onların köfte, piyaz ve irmik helvasından oluşan klasik lezzet üçlümüz hakkındaki yorumları, bu projenin başarısı için bizleri cesaretlendirdi. ABD’de işbirliği yapacağımız kişiler de bu konularda son derece tecrübeli. ABD’deki yatırımlar dükkânlarla sınırlı olmayacak, Güney Kanada ve Kuzey ABD’de marketlerde köfte satışı, catering, köfte arabası ve kiosk projeleri de hayata geçirilecek.”

Tezçakın, yurt içi şube ağlarına yeni halkalar eklemek için de çalışmaların sürdüğünü, yakın zamanda İstanbul ve Diyarbakır’da yeni şubeler açacaklarını sözlerine ekledi.