İSTANBUL TURİZMİNİ HAREKETLİ GÜNLER BEKLİYOR

Bu yılın ilk yarısını oldukça iyi geçirdiklerini anlatan BW PLUS The President Hotel Genel Müdürü Burak Aydın, yılın ikinci yarısında da hareketli günler geçireceklerini ve hedeflenen doluluklara ulaşabileceğini kaydetti.

İSTANBUL TURİZMİNİ HAREKETLİ GÜNLER BEKLİYOR

Otel olarak yılın ilk yarısında en çok Cezayir’den misafir ağırladıklarını belirten Burak Aydın, şunları söyledi: “2018 yılının ilk yarısında Ramazan dönemi hariç, doluluk anlamında oldukça iyiydik. Gerek turistik ve gerekse ticari amaçla gelen misafirler, Mayıs Ayı’nın ortasına kadar yüksek doluluklara ulaşmamızı sağladılar. Yılın ilk yarısında konaklayan misafirlerimizin milliyetleri ise; ilk sırada Cezayir, ikinci sırada Türkiye, üçüncü sırada Suudi Arabistan, dördüncü sırada Romanya ve beşinci sırada Rusya gelmektedir. Diğer taraftan, Avrupa ve Güney Amerika pazarlarında bu yılın ilk çeyreğinden itibaren başlayan hareketlilik, ileriki süreç için bizlere ümit veriyor. Gelelim yılın ikinci yarısına; Yılın ikinci yarısına da, oldukça olumlu bakıyoruz ve hareketli günler geçirmeyi bekliyoruz. Aslında genel görüntü geçen yıla benzer olacaktır. Fakat bu yıl fiyatlardaki az da olsa artış, gelirlerimizi dolayısıyla karlılığımızı arttıracaktır. Milliyet dağılımının da yılın ilk 6 ayı ile benzer olacağını düşünüyoruz. Bu arada, içinde bulunduğumuz yaz döneminde, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden yoğun talep alıyoruz.” dedi. 

Doluluklar ve oda fiyatları, önceki yıla oranla arttı

Bu yılki dolulukların ve oda fiyatlarının, bir önceki yıla oranla arttığını kaydeden Burak Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Geçen yıla oranla, bu yılın dolulukları ortalama %15 oranda ve oda fiyatları da yaklaşık olarak %25 civarında artış gösteriyor. Elbette pazar koşulları bu oranları biraz etkileyebilir; ama yeni yatırımlarımızı göğüsleyebilmek adına gelirlerimizi arttırmak durumundayız. Diğer taraftan dövizdeki artış, Türk Lirası olarak otellerin kısa dönemdeki karlılığını arttırsa da, özellikle yılın ikinci yarısında beklenen maliyet artışları bu durumun avantajını bertaraf edecektir. 2019 yılı ile ilgili beklentimiz, mevcut pazar paylarında ciddi bir değişikliğin olmayacağı yönündedir. Gelecek yılın, bu yıla benzer şekilde olacağını düşünmekle birlikte, Çin gibi potansiyeli yüksek farklı pazarlardan payımızın yükseleceğini umut ediyoruz. Bu konuda yapılan tüm çalışmaları, takip ediyor ve destekliyoruz. Özetle, pazardaki istikrar sürdüğü müddetçe, bu önce doluluklara ve daha sonrasında fiyatlara olumlu yönde katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

Tanıtım bütçesinin ve charter uçuşların artması önemlidir

Turizmde hedeflere ulaşabilmek için önerilerde bulunan Burak Aydın, şunları anlattı:

“Ülkemizin, dünyanın dört bir yanında yapmakta olduğu tanıtım ve pazarlama bütçesini daha da arttırmalıyız. Hedefimiz olan pazarlarda, Türk tur operatörlerinin sayısının artması öncelikli gündemimiz olmalıdır. Bir de hedeflenen ülkelerden, ülkemize charter uçuşların sayılarının artması önemlidir.” şeklinde konuştu.