HURSAD’DAN FİRUZ BAĞLIKAYA’YA TAM DESTEK

Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği (HURSAD), 2019-2020 Hac ve Umre İstişare Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

HURSAD’DAN FİRUZ BAĞLIKAYA’YA TAM DESTEK

Toplantıya TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, HURSAD Başkanı Diyaeddin Şahin ile Hac ve Umre turizmi yapan seyahat acentası temsilcileri katıldı.

Toplantının gündeminde Hac ve Umre turizminin gelişmesi için atılan adımlarla birlikte yeni sezonda hayata geçirilecek projeler vardı.

YOL GÜZERGAH BELGESİ SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Gecede bir konuşma gerçekleştiren TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, HURSAD üyelerine İstanbul Turizm Platformu tanıtım toplantısında tur ve transfer yol güzergah belgesi için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi. İmamoğlu’nun İstanbul’da turizm ulaşımında seyahat acentalarının yolcu tur ve transferi yaparken yaşadığı sorunları çözmek için söz verdiğini belirtti.  Yol güzergah belgesi sorunun çözüme kavuşacağı haberi salondan büyük alkış aldı.

BAĞLIKAYA: HAC-UMRE TURİZMİNDE HAKSIZ REKABETİ BİTİRDİK

Görevde oldukları süre zarfında Hac ve Umre acentalarına verdikleri sözleri tuttuklarını belirten TÜRSAB Başkanı, acentaları yüklerinden kurtarmak için attıkları adımları anlattı. Bağlıkaya; “Hac ve Umre acentalarımızın yaşadığı haksız rekabeti bitirdik. Tur onay yazısından yemek ihalelerine kadar acentalarımıza birtakım dayatmalar yapılıyordu. Sektörde haksız rekabet oluşturan anlamsız paralar talep ediliyordu. Yaptığımız çalışmalarla bu haksız kazançların önüne geçtik. Haram iş yapmadık, Ne hac vizesi sattık, ne de zorla çanta aldırdık. Bu hukuksuzluğu da bitirdik.” diye konuştu.

TÜRSAB’ın çağın gereklerine uygun, şeffaf ve kurumsal bir yapı olabilmesi için çaba harcadıklarını belirten Bağlıkaya, dijital dönüşüme büyük önem verdiklerini belirtti. TÜRSAB Rota, Kariyer Merkezi, SGK Teşvikleri ve Avantaj Kart gibi acentaların kazancına katkı sunacak projelerle ilgili bilgi verdi.

HURSAD’DAN FİRUZ BAĞLIKAYA’YA TAM DESTEK

Hac ve Umre Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Diyaeddin Şahin yaptığı konuşmada başarılı bir hac sezonu geçirdiklerini, bu başarıda TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın büyük emeği olduğuna dikkat çekti. Göreve geldiği günden bu yana Hac ve Umre acentalarının yanında olan, sorunlarına çözüm bulan ve verdiği sözleri tutan TÜRSAB Başkanı’na teşekkür etti. İki yıl önce olduğu gibi yeni dönemde de destek vereceklerini açıkladı. Şahin; “Bugün burada değişim hareketiyle olan yol arkadaşlığımızı yeniden haykırıyoruz. Başından beri bizi yalnız bırakmayan TÜRSAB Başkanımız ile aynı yolda yürümeye devam edeceğiz. Biz sadece değişim hareketini destekleyen taraf değiliz, aynı zamanda onun bir unsuruyuz. İki yıl önce verdiğimiz desteği sonuna kadar sürdüreceğiz. TÜRSAB ile HURSAD arasına fitne tohumları atmaya çalışanlar boşa uğraşıyorlar. Bu beraberliği bozamazlar. TÜRSAB acentalarımızın cebinden elini çekti. Başkanımızın sözüne güveniyoruz. Yeni dönemde de Hac ve Umre turizminde yapısal değişimler için bizlere destek vereceğinize inanıyoruz” diye konuştu.

Toplantının sonunda meslektaşlarının sorularını yanıtlayan Bağlıkaya, tüm üyeleri TÜRSAB’ın 24. Genel Kurulu’nda oyunu kullanmaya davet etti.