HOTED UYARDI 'YENİ, KARA KIŞA HERKES HAZIR OLSUN!'

Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi Ve Dekorasyonu Derneği ( HOTED ) üç ay aradan sonra turizm ve pandemi gündemiyle ilk toplantısını gerçekleştirdi.

HOTED UYARDI 'YENİ, KARA KIŞA HERKES HAZIR OLSUN!'

Hoted onursal başkan, başdanışman Hakan Halit Yeni, eğitim komitesi başkanı Sema Yorutur ve yönetim kurulunun katıldığı toplantıda, üyelerin, çalışanlarınson durumu, sorunları, COVİD 19 sürecinin emekçiler üzerinde açtığı derin yaralar başta olmak üzere, önünüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar ve Hoted’ in yol haritası masa yatırılıp, enine boyuna tartışıldı.

Hoted Onursal Başkanı, BaşdanışmanıHakan Halit Yeni’’ 2020 turizm sezonuemekçiler için kelimenin tam anlamıyla bir faciaya dönüşmüştür. Bir yılı aşkındır emekçilerin tamamına yakını işsiz, kiralarını, elektriğini, suyunu ödeyemedikleri gibi, evlerine ekmek götüremeyecek duruma gelmişlerdir. En önemlisi de önümüzde koca bir kara kış var. Yaralar daha da derinleşmeden, turizm çalışanlarına emekçilere yönelik acilen, bir an evvel elle tutulur, gözle görülür, yeni eylem planlarıyapılıp devreye sokulmazsa, emekçiler başta olmak üzere, turizm sektöründen ekmek yiyen ilgili herkes, adım adım yaklaşan kara kışta nefes alamayacak duruma gelecekler. Başta devlet ve işveren olmak üzere, elini taşın altına koymayan, emekçinin feryadına, sesine kulak tıkayan, duyarsız kalan, duymazdan gelen, herkes, bu vebalden sorumlu olacaktır. Bu saatten sonra oteller açılacak mı, açılmayacak mı, konuk gelir mi, gelmez mi tartışmaları beyhudedir. Zaman, emekçilerin içinde bulundu durumu konuşup, kalıcı ve köklü çözüm üretme zamanıdır ’dedi.

YALNIZ BIRAKILDIK

Dernek başkanı Sevgi Topuzel’’Bu güne kadar bir umutla bekledik. Ama bu günden sonra öyle görünüyor ki, umutlar tükendi, hayaller bitti. Bu süreçte anladık ki, turizm emekçisi kimsenin umurunda falan değilmiş. Devletinden işverenine ilgili herkesturizm emekçisini yalnız bıraktı. Kaldı ki, bu sürecin açtığı yaralar, 2021 sezonunda bile tamir edilecek gibi görünmüyor. İlgili her kesin emekçinin sesine kulak vermelerini istiyoruz.
Bu arada 3 ay aradan sonra ilk toplantımızıbabalar günü nedeniyle Pazar gününe denk getirdik. Bu vesileyle hem ilk toplantımızı yapıp, sorunlarımızı konuştuk, hem de sayın onursal başkanımızın babalar gününü tebrik etme fırsatı bulduk. Hoted ailesi olarak tüm babaların babalar gününü bir kez daha canı gönülden tebrik ediyoruz.’’ dedi.