HOLLANDA NÜFUSUNUN % 70'İ TATİL YAPIYOR

Hollanda, 18 milyon nüfusa sahip. Bu sayının 8.8milyonu kendi ülkesi dışında tatil yapmayı tercih ediyor. 2,5 milyon Hollandalı ise kendi ülkesinde tatil yapıyor. Toplam 11.3 milyon Hollandalı tatil için farklı yerleri tercih ediyor.

HOLLANDA NÜFUSUNUN % 70'İ TATİL YAPIYOR

Nüfusu 18 milyon olan Hollanda’da 8,8 milyon kişi yurtdışı, 2,5 milyon kişi de yurtiçinde olmak üzere 11.3 milyon kişi tatil yapıyor. Hollanda halkının% 70’i yurtdışı ve yurtiçinde tatil yapıyor…NBTC-NIPO araştırmasına göre 2018 yılında 8,8 milyondan fazla Hollandalı tatil  için kendi ülkesi dışında çıktı. 2,5 milyon kişi de yurtiçinde tatil yaptı.Hollandalıların tatil tercihleri

Hollandalı turistler; 5 yıldızlı otellere yoğun ilgi duyuyor.

Ancak nitelikli tatil köyleri ve apart oteller de kalan Hollandalı turistler de var . Ddeniz, kum, güneş, kültür, şehir, doğa ve spor aktiviteleri içeren tatil türünü onların tercihleri arasında yer alıyor.

Hollandalıların Türkiye’deki popüler destinasyonları

Hollandalı  turistlerin, Alanya, İstanbul, Side, Antalya, Marmaris, Bodrum ve Nevşehir destinasyonlara  ilgi duyuyorlar. Hollandalı turist için en etkin reklam türü televizyon reklamları ve internet olduğu biliniyor.