HALİL ÖNCÜ'NÜN İZLENİMLERİ: BU NE SESSİZLİK 'SİDE'

Bayramda rotamızı Side’ye çevirdik.

HALİL ÖNCÜ'NÜN İZLENİMLERİ: BU NE SESSİZLİK 'SİDE'

Side Antik kentini gezmek, kendimizi tarih içinde bulmak ve aynı zamanda meşhur Apollon Tapınağı önünde poz vermek için 40 dereceyi aşkın sıcaklığa rağmen yola çıktık.

Aracımızı Antik Kentin grişine bırakıp yola koyulduk. Açıkçası aklımda bölgenin yoğun olacağı ve sosyal mesafeye nasıl dikkat edeceğim olmuştu. Yürüyerek kentin içinden geçip, sahile indiğimiz çarşıya geldiğimde sakin sessiz bir oratmla karlılaştık. Adeta in ve cinin top oynuyordu. Dükkanların neredeyse çoğu kapalı açık olanlarında çalışanları dışarıda oturmuş kara kara düşünüyordu.

Daha önce defalarca gittiğim bu bölgedeki yoğunluğu düşünüce bu görüntü benim içimi burktu. Kapılarında Kiralık ve satılık yazan tabelalar, dükkanların önüne atılmış faturalar ve mektuplar dikkat çekiciydi. Bu caddeden sahile inip, günübirlik yatçıların olduğu alana geldim.
Burada da bu caddeden farklı bir durum yoktu. Yine burada da bir sessizlik hakimdi. Tekneler bağlı, çalışanlar ise daha sessizdi.

Elle sayılacak insanın gezdiği bölgede bu yürek burkan görüntüler sonunda bizi küçük de sevindiren tablo 4o dereceyi aşkın sıcakta ulaştığımız Apollon Tapınağı önünde verdiğimiz pozdu.

Önce sağlık diyelim. Umarım bu sakin günler bir an önce biter ve bölgenin ekmeğini evine götürdüğü sektör turizm hareketlenir.