HALİL ÖNCÜ İLE LEZZET DURAKLARI: YÖRÜKBEYİ OCAKBAŞI...

Yörükbeyi Ocakbaşı, Konyaaltı Altınkum mahallesinde Anadolu Caddesinde bulunuyor. Kebap ve pide çeşitlerinin bulunduğu mekan sıcak ve samimi ortamı ile de dikkat çekiyor.



Neden Yörükbeyi?

Yörükbeyi ismi ise işletme sahiplerinin Antalyalı olması ve aynı zamanda Yörük olmalarından geliyor. Özellikle bu ismi seçtiklerini belirten Mehmet Şahin, mekânda duvarda yer alan dev Türk Bayrağı ve Yaylaları gösteren fotoğrafın da buraya gelenler tarafından büyük ilgi gördüğünü söylüyor.
Yörükbeyi Ocakbaşı her gün saat 08.00’de açılıyor. Ocak yakılıyor ve öğlen servisi için hazırlıklar başlıyor. Saat 12.00 itibarı ile de ocakbaşı tüm ürünleri ile hazır hale geliyor. Mekan toplamda 80 kişiye aynı anda hizmet edebilecek kapasitede. Mekanın içinde yer alan Ocağın başında ise yedi kişi bu keyfi yaşayabilir. Mekan akşam gece 12.00’ye kadar açık.





Adana kebap “ Mutlaka tatmalısınız!”

Ocakbaşı aslında Adana’da çok tercih edilen bir konsept.  Meraklıları da oldukça fazla. Bu tatların ve bu keyfin Antalya’da da olması için böyle bir düşünce içine girdiklerini belirten Mehmet Şahin bakın neler söylüyor.

“ Memleketimiz doğduğumuz büyüdüğümüz yer Kemer. Kemer’de de bu deneyimimiz oldu. Kemer’de ticaretin son dönem içinde bulunduğu sıkıntılı dönemi de düşünerek böyle bir karar verdik ve Antalya’ya geldik. Mekanımızın bulunduğu Altınkum ve Uncalı bölgesinde çok sayıda Kemerli dostumuz var. Onlarda mekanımızı sık sık ziyaret edip burada yemek yiyiyorlar. İyi bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Umarım burada güzel işler yaparız. Misafirlerimizin verdiği destekten de bunu görüyoruz. Bu arada paket servisimiz de oldukça yoğun olarak ilgi görüyor”





 Buradaki ürünler arasında ciğer şiş, kuzu şiş, çöp şiş, Urfa kebap, adana kebap, pirzola , külbastı , patlıcan kebabı, tavuk şiş i sayabilirim. Ocak başına oturup burada ustanın yapmış olduğu bu güzel tatları istediğiniz üründen, istediğiniz kadar isteyebilir ve sohbet ve muhabbet içerisinde yiyebilirisiniz.

Burada yemeden sakın gitmeyin diyeceğim tatlar arasında Adana Kebabını ve ciğer şişi size tavsiye edebilirim. Adana Kebabın nasıl yapıldığını ve bu özel tadın formülünü mekanın mutfak şefi Eyüp Usta’dan alıyoruz:
“ Öncelikle ürünlerimizde kesinlikle dondurulmuş ürün kullanmadığımız söyleyerek başlamak istiyorum. Etlerimiz günlük ve taze. Ürünlerimizde Erkek koç eti kullanıyoruz. Zırhda hazırladığımız adana kebabını ocak başında kömür ateşinde için için pişiriyor ve servis ediyoruz”





Pide ve Lahmacun dikkat çekici!

Burada bu ürünlerin dışında Pide ve Lahmacun çeşitleri de dikkat çekiyor. Pide ustalarının yaptığı kıymalı, kuşbaşılı, kaşarlı, karışık, sucuklu yumurtalı, pastırmalı pideler de tam not alıyor. Tüm içecekleri de yemeğiniz yanında isteyebilirsiniz. Yemek sonrası çaylar şirketten. Bu arada yemek sonrası tatlı olarak Hatay usulü künefe de söyleyebilirsiniz.



Paket servise büyük ilgi var!

Yörükbeyi Ocakbaşı Restaurant’da park sorunu yok. Mekanda ücretsiz Wi-Fi hizmeti var. Bu arada paket servis de dikkat çekici. Gün boyu yoğun bir ilgi var. Akşam saat 22.30’a kadar istediğiniz ürünleri evinize ya da iş yerinize sipariş edebilirsiniz.




Halil Öncü ile Lezzet Durakları, Antalya Gazetesi'nde de yayınlanıyor.

YÖRÜKBEYİ OCAKBAŞI
Altınkum Mahallesi Anadolu Caddesi No:43
Sipariş Tel: 0242 229 97 00