HALİL ÖNCÜ İLE LEZZET DURAKLARI 'ESME RESTAURANT’TA NEFİS TATLAR'

Döşemealtı'nda Organize Sanayi 2.Etap'ta yaklaşık 3 ay önce hizmete açılan Esme Restauran’a kanuk oluyoruz. Adem İnal ve eşi Aysun İnal'ın işlettiği Esme Restaurant özellikle etli pide ve ızgaralarının yanı sıra Esme’ye özel Gül Katmer tatlısı ile dikkat çekiyor. Mekan Organize Sanayi Bölgesinde kısa sürede iş dünyasının da buluşma noktası olmuş durumda…



Sabah kahvaltısı ve çorba keyfi Esme’de!

Esme Restaurant sabah saat 06.00’da kapılarını açıyor. Müşteri durumuna göre de saat uzasa da genelde 20.00 gibi kapanıyor. Farklı ve modern bir iç mimarisi var. Sabah açıldığı dakikalardan itibaren isterseniz günün çorbasını isterseniz de serpme kahvaltı isteyebilirsiniz. Günün Çorbası güne değişiyor. Eğer çorba içmek isterseniz her güne farklı, Mercimek, Ezo Gelin ya da Tavuk Çorbası içme şansına sahipsiniz. Serpme kahvaltı ise hayli zengin. Serpme kahvaltıda peynir çeşitleri, reçel çeşitleri, bal çeşitlerli, zeytin çeşitleri ile domates, salatalık ve yeşillik bulma şanınız var. İsteğe göre Omlet , sahanda yumurta ya da sucuklu yumurta da isteyebilirsiniz. Kahvaltının yanında Esme Restauran’ın taş fırınında hazırlanan ekmeklerinin yanı sıra simit, poğaça, açma gibi ürünleri de sıcak sıcak isteyebilirsiniz.





Etli Pide ve Izgara çeşitleri ile dikkat çekiyor!

Mekan 60 kişi kapalı alan ve 200 kişi de dış mekan kapasiteye sahip. OSB 2.Etap’ta bulunan Esme Restaurant İş dünyasının da buluşma noktası olmuş durumda. OSB’ye gelenler ve bölgede yer alan çok sayıda fabrika yetkilisi ile çok sayıda döşemealtı sakini burayı tercih ediyor.



Saat 11.00 gibi öğle servisinin başladığı mekanda özellikle etli pide ürünleri ile ızgara,tava ve fırın yemekleri dikkat çekiyor. Etli pidelerde hayli iddialı olduğunu gördüğüm mekanda bıçak arası, Mevlana, tulumlu kaşarlı pide seçenekleri dikkat çekici. Hamurum inceliği ise gözlerden kaçmıyor. Izgaralar arasında ise Adana, Urfa Beyti, ızgara Köfte, kuzu şiş, Kuzu pirzola, karşılık ızgara, burdur şiş, ali nazik yer alıyor. Tava’da ise Yaprak ciğer,Tavuk Sote ve çoban Kavurma en çok tercih edilenler arasında..

Esme Spesial mutlaka tadılmalı!

Esme resturant’ta yemek öncesi Közde patlıcan, salata, haydari ve tereyağ ile sıcak pideler ikram ediliyor. Yine her mekanda olduğu gibi burada da kendine has bir Spesial ile karşılaşıyorum. Esme Spesial. Ustamız ve mekanın sahiplerinden Adem İnal Spesilain hazırlığını ve masamıza geliş öyküsünü şöyle paylaşıyorlar:

“ Bonfile etlerimizi öncelikle jülyen şeklinde doğruyoruz. Tavada kendi yağı ve az bir miktarda tereyağı ile yaklaşık 8 dakika gibi süre kavuruyoruz. Bu arada kibrit çöpü şekilde doğranmış patatesleri de ayrı bir yerde kızartıyoruz. Sonra yayık bakır tabağın en altına patatesleri üzerine de süzme yoğurdu ekliyoruz. Üzerine de hazırlamış olduğumuz etleri diziyoruz. Üzerine tereyağı döküyoruz. Tabağın kenarlarına domates ve biberler ile süsleyip servise hazır hale getiriyoruz”





    Ev iş, el işi Gül Katmer Tatlısı!

Yemek sonrası tatlılar ise hayli dikkat çekici. Özellikle Gül Katmer ise mutlaka tadılması gereken tatlar arasında. Gül Katmer tatlısı ince açılmış hamurun içine fıstık, ceviz, fındık karışımının koyulması ile oluşturulmuş. Hamurun ince olmasına dikkat ediyorlar. Ardından hazırlanan çiğ hamur odun ateşinde fırına veriliyor. Odun ateşinden kızaran Gül Katmerin son aşaması ise şerbetinin dökülmesi ile son buluyor. Ev işi el işi nefis bir tat. Mutlaka tadılmalı.Bu tatlının yanı sıra Esme’de Künefe, Sütlaç,Kazandibi ve Traliçe gibi tatlıları da isteyebilirisiniz.



Fiyatlara gelince;
Esme Spesial’i 32 TL’ye, Etli Ekmekleri 12-15 TL arasında, Adana Kebabı 17 TL’ye, Izgara Tavuk’u 15 Tl’ye, Yaprak Ciğeri 15 TL’ye, Gül Katmer’i 7 TL.ye ve kabağı da 9 TL’ye yiyebilirisiniz.Yemek sonrası çay ve kahveler şirketten ikramdır. Her türlü sıcak ve soğuk içeceklerin bulunduğu mekanda alkollü içecek bulunmuyor. Otopark sorunu da yok.

ESME RESTAURANT
Organize Sanayi Bölgesi 2.Etap 24.Cad. No:24
07040 ANTALYA ( Endüstri Meslek Lisesi Arkası )
Sipariş Tel: 0 533 050 11 44