GZP'DEN YENİ UÇUŞ HEYECANI

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu, yeni dönem ilk toplantısını yaptı. Aynı zamanda Alanya Belediye Başkanı olan Adem Murat Yücel, görev dağılımında ALTAV Başkanlığını sürdürürken Mehmet Dahaoğlu ve belirlenecek ALTSO temsilcisi başkan yardımcılığı görevine getirildi. Muhasip üye olarak da Şükrü Cimrin görevlendirildi. Bu şekliyle ALTAV ilk dönem yönetici dağılımında değişikliğe gitmemiş oldu. Toplantıda açıklama yapan Başkan Yücel, “Geçmiş dönemde gayretleri ve destekleri bulunan üyelerimize teşekkür ediyor ve yeni dönemde aramızda bulunan üyelerimize de başarılar diliyorum. Ben inanıyorum ki ALTAV geçmiş dönemde olduğu gibi güzel ve başarılı işler yapmaya devam edecek. Şehrin sosyokültürel durumuna ve ekonomisine değer katacak çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Gönüllülük esasına göre çalışan kurumumuzda her hafta çarşamba günü toplantılarımızı yapacağız. 2018’in turizm açısından iyi bir yıl olacağına inanıyorum. Tur operatörleri ve acente temsilcileriyle yapmış olduğumuz istişareler sonucunda bu öngörüye ulaşıyoruz.

MÜJDELERİ ARDI ARDINA VERDİ

Gazipaşa Havalimanı dünyanın çeşitli şehirlerinden tarifeli ve charter seferleriyle giderek büyüyor. Bu büyüme şehrimiz için çok önemli.  Anex’in Azur Air’ı haftanın her günü Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Boeing 737-800 tipi uçaklar yerine Boeing 757-200’lerle uçuş yaparak taşıyacağı yolcu sayısını büyük gövdeli uçaklarla artırmış olacak. Bunun yanında Coral’ın Royal Flight’ı uçuş programına devam edecek. Pegasus tarifeli Moskova programına aynı şekilde devam edecek. Pobeda yaz sezonu bittikten sonra kış sezonunda da pazar günleri olmak üzere haftada bir Moskova uçuşlarına mart sonuna kadar devam edecek. Pegas’ın IKAR’ı 189 koltuk kapasiteli Boeing 737-800’leri ile kardeş şehrimiz Murmansk, Syktyvkar, Orenburg’dan uçuşlara başlıyor. Pegas’ın Nordwind’i de Rusya uçuşlarına başlayacak. Romanya’nın bayrak taşıyıcısı Tarom Havayolları Başkent Bükreş’ten 4 Haziran-30 Eylül arası Boeing 737-800’lerle uçacak. AZAL’ın alt markası Buta Airways ile görüşmeler devam ediyor. Haftada 3-7 arasında yaz sezonu boyunca Bakü’den uçuş yapma ihtimali yüksek.

“APRON VE OTOPARK ALANLARI BÜYÜMELİ”

Bu gelişmelerde Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun da büyük emekleri var. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ayrıca havalimanları işletmecisi TAV’a yatırımlarını sürdürerek Alanya’ya güvendiği için de teşekkürü halkım adına borç biliyorum. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), ALTAV, yerel yönetimler ve devletin kurumlarıyla birlikte sürekli istişare halindeyiz. Yaptığımız tanıtım çalışmalarında Alanya’mızın güvenli ve huzurlu bir şehir olduğunu sürekli vurgulamaya çalışıyoruz. Turizm ve ekonomi açısından arzu ettiğimiz hedeflere ulaşacağız. Ulaştırma Bakanlığı’nın Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın apron ve araç park alanlarını ihtiyaçlar doğrultusunda büyüteceğine inanıyoruz. Önümüzdeki günlerde de geçmişte olduğu gibi tur operatörlerine yapacağımız ziyaretlere devam edeceğiz” dedi.