GATOB BAŞKANI HÜSEYİN ASLAN 3. TURİZM ŞURASINI DEĞERLENDİRDİ

Türkiye’de Turizme  yön verilmesi amacıyla Beştepe Kültür ve Kongre Merkezinde  3. Turizm Şurası  gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Turizmcilere ithafen biz sizlerin yanındayız.  Devlet olarak Turizme destek olacağız.'' sözleri Turizm camiasına büyük bir enerji olmuştur. 3. Turizm Şurasında 13 komisyona üye 330 raportörün hazırladığı raporlar, şura süresince değerlendirilerek sonuçlanması yaraların sarılmasında etkili olacaktır. Turizmde yeni bir adım atmanın ve stratejik hamle yapmanın tam zamanı olduğunu vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise ''Turizme, sektöre taze kan olarak gelmiştir.'' Açıklamalarıyla Türk turizminde stratejilerinin temelini pazar çeşitliliği oluşturmak olduğunu söyleyen Kurtulmuş, ''Önümüzdeki 3. hamle döneminde Doğu Asya'dan Çin, Hindistan gibi ülkelerin kapısını çalacağız. Bu ülkelerden gelen ziyaretçi sayısını artırarak milyonlarla ifade edilir hale gelmesini bekliyoruz.'' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Turizmin son derece hassas bir sektör olduğunu da unutmuyoruz. Turist artışına paralel bir gelir artışı elde edemiyoruz. Turizm gelirlerimizin turist artışına yansımamasında rekabetin etkisi olduğu açıktır. Diğer alanlarda olduğu gibi turizmde de en kötü dönemi geride bıraktık ve yükselişe geçtik.'' açıklamalarında bulundu ve devam etti.  ''Küresel, bölgesel  ve ülkesel gelişmeler turizmi derinden etkiliyor. Bunu biz son yıllarda yaşadık. Suriye ve Irak'taki savaş ve ülke içindeki terör ve darbe girişimi sektörü derinden etkiledi. 40 milyon olan turist sayısı 25 milyona kadar geriledi. Şu anda bu rakamın 26 milyona çıkması olumlu istikamette geliştiğimizi ve kötü dönemi geride bıraktığımızı gösteriyor. Devletimiz tüm imkanlarıyla sektörün yanındadır.” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizmde kaybedilen pazarların yeniden kazanılması için sektöre destek vereceklerini de ifade etti.  

Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otel İşletmeciler Birliği (GATOB) Başkanı Hüseyin Aslan, ''Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın turizmcilere vereceği desteğin Güneydoğu Turizmini de hareketleneceğini bölge için istihtamın artacağını söyledi. Tarihi mekanları, inanç turizmindeki potansiyeli ve eşsiz lezzetleriyle kültür turları kapsamında sıkça ziyaret ettiği, Güneydoğu Anadolu Bölgesi yeni stratejik atılımlarla hak ettiği yeri bulacak.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu turları ile binlerce yıllık tarihe ve kültüre sahip şehirlerde muhteşem manzaralarla dolu bir yolculuk gerçekleşecek. Yeni Hasankeyf ise yeni yüzüyle görücüye çıkacak. Türkiye'deki son gelişmeler ışığında turizmin ilerlemesi kalkınması için her hangi bir sorun kalmadığı ve ülkemizin yeniden kazanma zamanı geldiğini söyledi. Güneydoğu turizmi için  hareketlenme zamanıdır. Şimdi Güneydoğu turizmini Kültür ve Doğa Turizmiyle destekleyerek hakettiği yere getirme zamanıdır.'' dedi.