FİYATLARDA % 25-30 ORANINDA BİR ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ!

Kemer Göynük'de yer alan Karmir Resort Hotel & Spa Genel Müdürü Yusuf Çelik, sezonu ve turizdeki gelişmeleri, turizm yazarı Halil Öncü'ye değerlendirdi.

FİYATLARDA % 25-30 ORANINDA BİR ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ!

Bu sezonun önceki yıllara göre daha iyi olacağını düşündüklerini dile getiren Yusuf Çelik, "  Havaların erken ısınması ile bu yıl sezona erken başladık. Olumlu bir havamız var. Özellikle Rus pazarı bu yıl biraz daha hareketli olacak. Gelen erken rezervasyonlar geçen yıla göre biraz daha fazla. % 20 oranında daha fazla erken rezervasyon aldık"dedi.

Rus pazarının bu yıl daha hareketli olduğunu da ifade eden Yusuf Çelik, "Uluslararası areneda her ülkede ekonomik kriz var. Bizim misafir aldığımız tüm pazarlarda aynı sıkıntılar var. Fakat Antalya'nın değişmez gerçeği, özellikle Kemer özelinde misafir portföyümüz daha yüksek olacak Rus Pazarında. İngiliz pazarının biraz daha gelişmekte olduğunu gördük. Geçen yıl bunu hissettik. Bunun sebebi geçen yıl Brexit vardı. Brexit'ten çıkılmış olunsaydı, biraz daha fazla İngiliz alacaktı bölgemiz. Ancak geçen yıldan daha fazla İngiliz turist rezervasyonu aldığımızı söyleyebilirim. Avrupa Pazarında bir artış var. Geçen yılki havalimanı Alman sayılarına baktığımızda geçen yıldan daha fazla Alman geldiğini görüyoruz. Yine erken rezervasyonlara baktığımızda Avusturya, Hollanda pazarında da bu yıl artış var. Çünkü Avrupalılar düşük fiyat olan sezonlarda daha çok tercih ediliyor. Bunu da ölçme şansımız var"dedi.

Fiyatlarda % 25-30 oranında bir artış gerçekleştiğini de dile getiren Karmir Resort Hotel & Spa Genel Müdürü Yusuf Çelik, "Daha öncede her zaman söylediğimiz gibi biz otel olarak mix market yapacağımızı söylemiştik. İç pazarda pazar payımız % 25-30 dolayında. Bu sene de aynı oranı ayırmış durumdayız. Fakat bu yıl şöyle bir sıkıntı var. Bu yıl fiyatlar biraz yükseldi. Ülkedeki ekonomik gelişmeler, ekonomik denge bozuklukları Türk misafirede yanıyacak diye düşünüyorum. Önceki yıl, bir üst kategoride tatil yapan Türk misafirler daha alt kategori tesislere gideceğini tahmin ediyorum. Yani segment kayması dediğimiz şey gerçekleşecek. Hiçbir zaman iç pazarın ihmal edilmemesi gerekliliği yaşanan sezonlarda bize kanıtladı. Özellikle 2016 yılında yaşanan uçal krizinde biz bunu yaşadık. Buradan çağırım, tüm turizmc camiasına, özellikle iç pazarın mutlaka el üstünde turulması gerekiyor"diye konuştu.